ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Προδοσία και δειλία, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Προδοσία και δειλία, χωρίς αυτά δεν υπάρχει υποταγή, τι είναι όμως αυτό που τα ξεχωρίζει;

Η ιστορία είναι γεμάτη απο παραδείγματα και δυστυχώς η δειλία δικαιολογείται ως κάτι φυσικό, αν και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και οδηγεί στην καταστροφή και την υποταγή



Οι περισσότεροι συνεργάτες των Ναζί ως δικαιολογία είπαν πως φοβήθηκαν για την ζωή τους, οι αδιάφοροι μπροστά στις γενοκτονίες είπαν πως φοβήθηκαν για τις ζωές των δικών τους και φυσικά για τον εαυτό τους. 

Είναι πολλά τα παραδείγματα που με μεγάλη ευκολία ξεχάστηκε η υποχώρηση και η εγκατάλειψη όσων έμειναν να αγωνίζονται, χαρακτηριστικό παράδειγμα η μάχη των Θερμοπυλών, όλοι γνωρίζουμε την προδοσία του Εφιάλτη και την θυσία των Σπαρτιατών αλλά παραβλέπουμε πως ο χαμός των Σπαρτιατών θα μπορούσε να αποφευχθεί αν κάποιοι δεν είχαν δειλιάσει. Ναι ο Εφιάλτης πρόδωσε το μυστικό πέρασμα ( ανοπαία ατραπός) αλλά αυτό το είχαν αναλάβει  υπό την επίβλεψη τους για όσο θα διαρκούσε η μάχη περίπου 1.000 Φωκείς τους οποίους είχε στείλει εκεί ο Λεωνίδας και οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή καταδικάζοντας έτσι σε ήττα και θάνατο όσους έμειναν να φυλάττουν θερμοπύλες. Η δειλία τους όμως δεν είχε την ανάλογη καταδίκη τότε αλλά ούτε και στο πέρασμα των αιώνων. 

Η ανοχή στην δειλία έχει όμως πολλές εξηγήσεις με την σημαντικότερη αυτή που λέει πως οι περισσότεροι βαφτίζουν την δειλία σύνεση γιατί σίγουρα είναι έτοιμοι να πράξουν κάτι ανάλογο. Οι νεοέλληνες είδαν να τους ξεπουλάνε ξανά και ξανά την Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών τους, είδαν να εκχωρούν την Εθνική τους κυριαρχία, είδαν να γίνονται σκλάβοι τραπεζιτών και πολυεθνικών, είδαν να τους κλείνουν στα σπίτια τους και να πρέπει να πάρουν άδεια για να πάνε μέχρι το περίπτερο και δεν έκαναν τίποτα, το αντίθετο ψήφισαν ξανά και ξανά όσους τους επέβαλαν τα παραπάνω γιατί απλά ήταν δειλοί και αυτό το βάφτισαν σύνεση. 

Η δειλία έχει τα ίδια αποτελέσματα με την προδοσία αλλά και μια ουσιώδη διαφορά που την καθιστά ακόμη χειρότερη, ο προδότης (Εφιάλτης) έχει έναν στόχο και τολμά να κάνει κάτι κακό για να κερδίσει κάτι, κατακριτέα συμπεριφορά αλλά έχει μια αρρωστημένη λογική, οι δειλοί ( Φωκείς) εγκατέλειψαν την θέση τους για να γλιτώσουν κάτι που θα το έχαναν έτσι και αλλιώς αν δεν αντισταθούν )μην ξεχνάμε πως στην ιδιαίτερη πατρίδα τους δόθηκε η μάχη), έτσι και οι νεοέλληνες που για να μην χάσουν έναν μισθό ή μια σύνταξη δέχονται να τους τα μειώνουν καθημερινά μετατρέποντας τα σε χαρτζιλίκι, δέχονται να πληρώνουν παράλογους φόρους και να είναι πολυτέλεια για αυτούς ακόμη και τα βασικά για την διαβίωση τους όπως τα τρόφιμα και η ενέργεια, να γίνουν μετανάστες μέσα στην ίδια τους χώρα, να τους καίνε να τους πνίγουν και να τους κουνάνε το δάχτυλο λέγοντας τους πως έχουν οι ίδιοι την ευθύνη. 

Αν βγούμε από την Ε.Ε θα πεινάσουμε λένε την ίδια ώρα που πεινάνε οι δειλοί. 

Αν βγούμε από το ΝΑΤΟ θα μας επιτεθεί η Τουρκία λένε οι δειλοί, η Τουρκία που κάθε ημέρα μας επιτίθεται με ύπουλα μέσα όπως το μεταναστευτικό. 

Αν πούμε όχι στους πολιτικούς που κυβερνούν θα έχουμε αβεβαιότητα λένε οι δειλοί, την ίδια ώρα που τα παιδιά μας για να έχουν ελπίδα να ζήσουν πρέπει να γίνουν μετανάστες. 

Στις 28 Οκτωβρίου θα γιορτάσουμε το ΟΧΙ εμείς που λέμε σε όλα ΝΑΙ, μαζί μας θα είναι οι απόγονοι των δοσιλόγων και των συνεργατών των Ναζί, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα που δεν καταδικάστηκαν ποτέ και τα εγγόνια τους σήμερα  κοσμούν την Βουλή. 

Εγωισμός κουτοπονηριά και δειλία με την προβιά της σύνεσης, αυτή είναι η πλειοψηφία, μην απορείτε λοιπόν με τα αποτελέσματα των εκλογών, αυτή είναι η κοινωνία μας. 

Οι Έλληνες επικαλούνται τον Λεωνίδα και πράττουν όπως οι Φωκείς κατηγορώντας τον Εφιάλτη (πολιτικούς) αλλά οι περισσότεροι μέσα τους θέλουν να γίνουν Εφιάλτης για να κερδίσουν. 

Αν θες να αλλάξουν τα πάντα γίνε Λεωνίδας και δώσε την μάχη χωρίς να σκέφτεσαι το αποτέλεσμα, μόνο το όραμα της ελευθερίας να έχεις σε ψυχή και μυαλό. 

Ξέρω αυτά είναι δύσκολα για αυτό τόσοι πολλοί επιλέγουν την αποχή, αυτό έκαναν και οι Φωκείς, αλλά στο τέλος η θυσία των λίγων έπιασε τόπο και σώθηκε η Ελλάς, οι 300 Σπαρτιάτες και οι 700 Θεσπιείς έχασαν την ζωή τους και κέρδισαν την λευτεριά και την αθανασία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: