ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Αποκλειστικό: Το Antonov προσπάθησε να γυρίσει πίσω για να μην αποκαλυφθεί το φορτίο του.

 Το πλήρωμα του Antonov δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το φορτίο και να γίνουν τα προβλεπόμενα σε ανάλογες περιπτώσεις;



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Τολμηρά Νέα το μοιραίο αεροσκάφος ενώ ήταν κοντά στο αεροδρόμιο της Λήμνου επιχείρησε να επιστρέψει στην Σερβία κάτι που όμως στην πορεία διαπίστωσε το πλήρωμα ότι δεν θα ήταν δυνατόν και έτσι ζήτησε εναλλακτικές από το FIR Αθηνών το οποίο έδωσε ως επιλογή το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας, πληροφορίες λένε πως έδωσε επιλογή και το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. 

Ο Κυβερνήτης στην επικοινωνία που είχε με τον πύργο ελέγχου του Αεροδρομίου Μέγας Αλέξανδρος της Καβάλας ενημέρωσε πως θα προσπαθούσε αναγκαστική προσγείωση σε χώρο εκτός του Αεροδρομίου  (ο τύπος του συγκεκριμένου αεροσκάφους επιτρέπει υπό κατάλληλες συνθήκες κάτι τέτοιο) αν δεν κατάφερνε να φτάσει μέχρι τον αεροδιάδρομο, κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατόν με αποτέλεσμα την συντριβή του. 

Οι παραπάνω πληροφορίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν από το Μαύρο Κουτί του μοιραίου αεροσκάφους που βρίσκεται στα χέρια των ερευνητών του δυστυχήματος. 

Οι λόγοι που επιχείρησε να επιστρέψει στην βάση του το Antonov και δεν επιχείρησε άμεσα αναγκαστική προσγείωση αναζητούνται. Η απόφαση του πιλότου ίσως έχει σχέση με το είδος του φορτίου αλλά και τον τύπο του αεροσκάφους το οποίο μπορεί να συνεχίσει την πτήση ακόμα και με δυο κινητήρες εν λειτουργία από τους τέσσερις που έχει συνολικά. 

Οι παραπάνω πληροφορίες μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη και αναμένουμε το πόρισμα από την έρευνα που έχει ξεκινήσει, το ζητούμενο είναι αν θα δοθεί στην δημοσιότητα η καταγραφή της επικοινωνίας του πιλότου τα κρίσιμα λεπτά πριν την συντριβή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: