ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: «Προμελετημένο το έγκλημα, πέθανε βασανιστικά», λέει δικηγόρος της οικογένειας


 Προμελετημένο, στυγνό και αποτρόπαιο έγκλημα, χαρακτήρισε τη γυναικοκτονία της 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Μάλιστα ο κ. Μανώλης Βονικάκης δήλωσε ότι η υπάλληλος της γυναίκας την είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διέτρεχε από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο σύζυγό της, εν ανέφερε ότι υπήρχαν καταγγελίες προηγούμενων συντρόφων του για κακοποιητική συμπεριφορά. Μάλιστα αμφισβήτησε και αν ο δράστης όντως προσπάθησε να πάρει τη ζωή του μετά το έγκλημα.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας για την γυναικοκτονία

Αναλυτικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος υπογράμμισε ότι «συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους… Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ' ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι’ αυτό το τόνισα».

«Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλάμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο».

Μάλιστα, ο δικηγόρος δήλωσε ότι ο δράστης «ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις. Το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της».  Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η 43χρονη Άιντα δε θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας.

Όσον αφορά την ανάρτηση του δράση στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος ο άλλος έχοντας τους κωδικούς… Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: