ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Γυναικοκτονία στην Καβάλα - Σοκάρει ο ιατροδικαστής: "Την έπνιξε με το ένα του χέρι"

 

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για τη στυγερή γυναικοκτονία της 43χρονης φαρμακοποιού στο χωριό Πηγές στην Καβάλα. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ασφυκτικός και ο δράστης χρειάστηκε τρία με τέσσερα λεπτά για να τη στραγγαλίσει.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 43χρονης από το σύζυγό της στο χωριό Πηγές στην Καβάλα το απόγευμα της Πέμπτης (05/05).

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη, ο οποίος μίλησε στο Star, ο θάνατος της γυναίκας ήταν ασφυκτικός και ο κατηγορούμενος χρειάστηκε τρία με τέσσερα λεπτά για να τη στραγγαλίσει.

Μάλιστα ο ιατροδικαστής έκανε σαφές πως ο δράστης της γυναικοκτονίας "είχε σκοπό να σκοτώσει", και πως "την έπνιξε με το ένα του χέρι".

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Κοιτούσε το πτώμα της για τρεις ώρες

Ο γυναικοκτόνος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο ωστόσο σοκ προκαλεί το γεγονός ότι ενώ δολοφόνησε την 43χρονη, τη μετέφερε στο δωματιάκι του φαρμακείου και επί τρεις ώρες κοιτούσε το πτώμα της χωρίς να κάνει τίποτα.

Αμέσως μετά το έγκλημα φέρεται να έστειλε παραπλανητικό μήνυμα από το κινητό της συζύγου του στην υπάλληλο του φαρμακείου. «Είμαστε καλά, μην ανησυχείς», έγραψε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο κατηγορούμενος, αφού στραγγάλισε την σύζυγό του πήγε στην παιδική χαρά και έκανε μονόζυγο πριν ξαναμπεί στο φαρμακείο.

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Η κατάθεση του δράστη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο 55χρονος, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα Καβάλας το πρωί της Τρίτης (10/05), είπε:

"Βρισκόμασταν στο κουζινάκι του φαρμακείου. Εκεί λογομαχήσαμε. Προσπάθησα να την πείσω άλλη μια φορά να μην φύγει από το σπίτι, να μην με εγκαταλείψει. Μου είπε: "Θα ζητήσω διαζύγιο, είμαι αποφασισμένη". Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Την έσφιξα ξαφνικά στον λαιμό, χωρίς να καταλάβω πόσο δυνατά. Όταν κατάλαβα ότι ήταν νεκρή, αποφάσισα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν ήθελα να την σκοτώσω".

Ο 55χρονος ισχυρίζεται πως δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στο δωμάτιο που βρέθηκε νεκρή η 43χρονη, εντοπίστηκε ένα στρατιωτικό μαχαίρι με το οποίο προκάλεσε τα τραύματα στον εαυτό του. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το εάν το στρατιωτικό μαχαίρι υπήρχε μέσα στο φαρμακείο ή εάν το πήρε μαζί του, με σκοπό να σκοτώσει την σύζυγό του.

Τα παραπλανητικά μηνύματα του 55χρονου

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παραμονής του μέσα στο φαρμακείο όπου σκότωσε τη σύζυγό του, ο 55χρονος έστειλε μήνυμα στον αδερφό της 43χρονης, ο οποίος ζει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, του έγραψε ότι "ο κόσμος είναι άδικος" και πως "θα φύγει από τη ζωή μαζί με την σύζυγό του".

Υπενθυμίζεται, πως είχε στείλει μήνυμα και στην υπάλληλο της 43χρονης φαρμακοποιού, από το κινητό της συζύγου του, προκειμένου να μην την ψάξει, ενώ προηγουμένως της είχε ζητήσει τα δεύτερα κλειδιά της επιχείρησης.

Όπως είπε η υπάλληλος του φαρμακείου Βάσω Αφεντούλη σε εκπομπή του MEGA: "Η 43χρονη με κάλεσε πολύ ευδιάθετη το μεσημέρι της Πέμπτης, μιλήσαμε για την δουλειά και κλείσαμε το τηλέφωνο. Στις 18.00 ώρα με πήρε ο άντρας της και μου ζήτησε, την ίδια μέρα, τα δεύτερα κλειδιά του φαρμακείου. Έκτοτε πήγε έκλεισε τα στόρια και δεν άνοιξε ξανά".

"Στο τηλέφωνο που με κάλεσε ο 55χρονος, ήταν αναστατωμένος, αλλά ήταν πάντα έτσι, δεν έδωσα σημασία. Αργότερα την κάλεσα, γιατί ήταν κλειστό το φαρμακείο, αλλά δεν απαντούσε. Μου έστειλε ένα μήνυμα στις 20.10 από το κινητό της ότι "είμαστε καλά, μην ανησυχείς" για να μην κινητοποιηθώ. Μην πάω να ψάξω. Όταν κάλεσε ο πατέρας της κοπέλας στο απέναντι μαγαζί ότι δεν έβρισκε την κόρη του, τότε πήραμε την αστυνομία", συμπλήρωσε.

Σημειώνεται πως η υπάλληλος του φαρμακείου έχει καταθέσει ήδη στην αστυνομία.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (06/05) η ιατροδικαστική εξέταση της 43χρονης γυναίκας.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, η γυναίκα δολοφονήθηκε το απόγευμα της προηγούμενης μέρας μεταξύ 16.30 με 17.00. Από την ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώθηκε ότι η αιτία θανάτου της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός και ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Η γυναίκα έφερε εκδορές στην τραχυλική χώρα από τα νύχια και τα δάχτυλα του δράστη, οι οποίες προφανώς προκλήθηκαν στη διάρκεια του στραγγαλισμού. Επιπλέον, η γυναίκα έφερε κάταγμα υοειδές οστού, τραύμα το οποίο είναι σύνηθες στις περιπτώσεις στραγγαλισμού.

Το χρονικό της γυναικοκτονίας

Όπως έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Καβάλας, η δολοφονία της άτυχης γυναίκας έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (05/05). Ο 55χρονος και η 43χρονη είχαν βγει μαζί έξω, επέστρεψαν μαζί στο φαρμακείο που ήταν κλειστό και εκεί ενδεχομένως μετά από διαπληκτισμό ο δράστης στραγγάλισε την σύζυγό του και μητέρα των παιδιών τους.

Παρέμεινε για ώρες μαζί της και οι συγγενείς τους, τους αναζητούσαν μάταια καθώς περνούσαν οι ώρες. Αργά τη νύχτα προς ξημερώματα κάλεσε ο ίδιος την Αστυνομία και είπε «ελάτε έχω κάνει κακό στη σύζυγό μου». Αστυνομικοί έσπευσαν στο φαρμακείο της άτυχης 43χρονης φαρμακοποιού και βρήκαν εκεί αιμόφυρτο και το θύμα χωρίς τις αισθήσεις του πεσμένο στο πάτωμα.

Κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και στο Νοσοκομείο της Καβάλας διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Ο δράστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, πλήττοντας τον εαυτό του σε διάφορα σημεία του σώματός του με αιχμηρό αντικείμενο, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, ενώ μεταφέρθηκε και ο ίδιος στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: