ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

«Παγωμάρα» από την αποκάλυψη της Ντόρας για τον εμβολιασμό της

 


«Μηδενική προστασία» δύο μήνες μετά!

«Εγώ στους δύο μήνες είχα μηδενική προστασία»!

Με αυτή την αποκάλυψη η Ντόρα Μπακογιάννη υπερασπίστηκε την θέση της ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην ισχύει για όσους άνω των 60 δεν κάνουν και την τρίτη δόση.

Η παρέμβαση της Ντόρας όμως, δικαιώνει τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, εσχάτως μάλιστα και ο Φάουτσι μιλώντας σε podcast των New York Times, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που φθίνει πολύ νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

Μαζί λοιπόν με τις όποιες αποφάσεις για την τρίτη δόση, θα πρέπει να γίνει και μία συντονισμένη δράση σε διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι μεγάλες εταιρείες εμβολίων, ειδικά η Pfizer, γνώριζαν για αυτή την φθίνουσα πορεία προστασίας, ακόμα και μετά την δεύτερη δόση και το απέκρυψαν.

Ο λόγος είναι ότι χώρες όπως το Ισραήλ που ήταν άλλωστε και σημείο αναφοράς για ολόκληρο το δυτικό κόσμο, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας, μετά το πρώτο ισχυρό κύμα εμβολιασμών, «άνοιξε τα πάντα» πιστεύοντας ότι πλέον οι πολίτες είναι «θωρακισμένοι», με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη κρουσμάτων.

Οι μελέτες λοιπόν που έγιναν και στο Ισραήλ, έδειξαν όντως – για πρώτη φορά – την φθίνουσα προστασία με την πάροδο του χρόνου, από το εμβόλιο της Pfizer. Ανάλογα είναι τα ευρήματα και για το εμβόλιο της Moderna, μόνο που εκεί η προστασία κρατάει περισσότερο.

Κάποια στιγμή λοιπόν τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι φαρμακευτική κολοσσοί που απεκόμισαν δισεκατομμύρια από τις πωλήσεις εμβολίων, θα πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις στους πολίτες.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: