ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Η «γκάφα» Κυριάκου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και η «αφωνία» για τις γερμανικές αποζημιώσεις

 


Θλιβερή, για μια φορά ακόμη, η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την υποστήριξη βασικών εθνικών μας διεκδικήσεων.

Στη συνάντησή του στο Λονδίνο με τον Μπόρις Τζόνσον – γνωστό «τουρκόφιλο» ιδίως για το Κυπριακό – ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «ψέλλισε» κάποια επιχειρήματα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ξέροντας καλά ποια θα ήταν η απάντηση του βρετανού πρωθυπουργού: «Αυτά δεν είναι θέματα κυβέρνησης είναι θέματα του Βρετανικού Μουσείου»!

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσε να καλύψει την απίστευτη «γκάφα» που έκανε στις 1.9.2019, όταν είχε προτείνει «ως μια πρώτη κίνηση να σταλούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, ως δάνειο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα»! Δηλαδή τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να μας «δανεισθούν» από το Βρετανικό Μουσείο τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναγνωρίζοντας, με πρωτοφανή νομική και πολιτική άγνοια, ότι το Βρετανικό Μουσείο είχε δήθεν την «κυριότητα» των Γλυπτών του Παρθενώνα! Διότι όπως γνωρίζουν οι πρωτοετείς της Νομικής δανείζεις κάτι σε κάποιον όταν είσαι «κύριος». «Βούτυρο στο ψωμί» του Βρετανικού Μουσείου!!

Ήταν τότε που ακριβώς την επόμενη μέρα, στις 2.9.2019, ο τότε ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος έσπευσε να διορθώσει τον «γκαφατζή» Κυριάκο σε εκδήλωση στο Ζάππειο, λέγοντας ότι το Βρετανικό Μουσείο όχι μόνο δεν είναι «κύριος» των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά συμπεριφέρεται ως κοινός «κλεπταποδόχος» του εγκλήματος του Έλγιν!!

Και κάτι ακόμη, εξαιρετικά σημαντικό, το οποίο επισημαίνει εύστοχα στη σημερινή «Δημοκρατία» ο Γιώργος Χαρβαλιάς: Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κάτι «ψέλλισε» για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Λονδίνο, «εκ του ασφαλούς» και με δεδομένη την απάντηση. Δεν τόλμησε όμως να πει λέξη στη Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, για το κατοχικό δάνειο και για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Πού να τα βάλει με την «σιδηρά Καγκελάριο», έστω και στο τέλος της θητείας της…

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: