ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Βουλγαρία: 46 νεκροί από φωτιά σε λεωφορείο -Ανάμεσά τους 12 παιδιά

 

Τραγωδία με 46 νεκρούς σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας των Σκοπίων πήρε φωτιά.

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES. Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Στο λεωφορείο βρίσκονταν 53 άνθρωποι μαζί με τον οδηγό, οι περισσότεροι πολίτες των Σκοπίων  Επτά εγκαυματίες, που «μπόρεσαν να σωθούν» από το δυστύχημα, διακομίστηκαν εσπευσμένα και έχουν εισαχθεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος έκανε λόγο για «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα. Ο κ. Νικόλοφ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε τμήμα του οδικού δικτύου περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Σόφιας. Το λεωφορείο που μετέφερε πολίτες των Σκοπίων , επέστρεφε στα Σκόπια έπειτα από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ μετέβη επιτόπου.

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες των Σκοπίων  δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

Για τραγωδία μιλά ο Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός  Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για «τραγωδία». «Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτεςΓια τραγωδία μιλά ο Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για «τραγωδία». «Πρόκειται για τραγωδία. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν όλα τα θύματα είναι πολίτες των Σκοπίων, αλλά αυτό υποθέτουμε, καθώς το λεωφορείο είχε πινακίδες της χώρας μας», είπε ο κ. Ζάεφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Nova.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: