ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Σκάνδαλο αλλάζουν την νομοθεσία μέσα σε λίγες ώρες :Credit Suisse: Περνάει στα χέρια της UBS - Συμφωνία άνω των 2 δισ. δολαρίων. Πριν λίγες ημέρες έδωσαν 50δις€ και θα δώσουν ακόμα 100δις€ .


 

Credit Suisse: Περνάει στα χέρια της UBS - Συμφωνία άνω των 2 δισ. δολαρίων. 

Αλλάζουν την νομοθεσία υπερ των τραπεζιτών χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, η Δημοκρατία πέθανε και στην Ελβετία πλέον το παγκόσμιο πολίτευμα είναι η Τραπεζοκρατία.
Η κερδοσκοπία των Τραπεζιτών μεταφέρεται στην Ευρώπη. 
Το Τ.ΟΛ.ΜΑ η μοναδική επιλογή  που μπορεί να σταματήσει τα αρπακτικά των κεφαλαιοκρατών.

Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της τράπεζας Credit Suisse με την UBS, καθώς κατέληξαν σε συμφωνία ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης, ανέφερε επίσης ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας συμφώνησε να προσφέρει γραμμή ρευστότητας ύψους 100 δισεκ. δολαρίων στην Credit Suisse στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Σημειώνεται πως προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς πριν το άνοιγμα των αγορών, αύριο, Δευτέρα (20/3), οι ελβετικές αρχές θα πρέπει να αλλάξουν τη σχετική νομοθεσία, που προβλέπει περιθώριο διαβούλευσης 6 εβδομάδων μεταξύ των μετόχων, ώστε να επικυρώσουν ή όχι οποιαδήποτε συμφωνία

Ωστόσο καμία από τις δύο τράπεζες δεν δέχθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η UBS θα καταβάλλει περισσότερα από 0,50 φράγκα για κάθε μετοχή της Credit Suisse, τιμή πολύ χαμηλότερη από αυτή στην οποία έκλεισαν οι μετοχές της τράπεζες την Παρασκευή (1,86 φράγκα), σύμφωνα με τους Financial Times.

Κινδυνεύουν να χαθούν 10.000 θέσεις εργασίες

Πρόσωπο που έχει γνώση των συνομιλιών είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι η UBS ζητούσε 6 δισεκ. δολάρια από την ελβετική κυβέρνηση προκειμένου να αγοράσει την αντίπαλό της.

Άλλη πηγή είχε σημειώσει ότι οι συνομιλίες για την εξαγορά της Credit Suisse αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, ενώ πρόσθεσε ότι εφόσον ενωθούν οι δύο τράπεζες, ενδέχεται να καταργηθούν 10.000 θέσεις εργασίας.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών έκανε σήμερα έκκληση για την άμεση δημιουργία μιας ομάδας κρούσης ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Η ελβετική κρατική ραδιοτηλεόραση SRF και άλλα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η κυβέρνηση θα πραγματοποιήσει "μια σημαντική" συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα, χωρίς να αναφερθούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: