ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Ένοχοι Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας - Τι αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο

Ομόφωνα ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστηρίο ο πρώην υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑΝίκος Παππάς, για τους χειρισμούς του στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Την απόφαση των 13 ανώτατων δικαστών ανακοίνωσε η πρόεδρος της έδρας, Ιωάννα Κλάπα

Ένοχος κρίθηκε και ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας που δικάστηκε ως συνεργός του πρώην υπουργού για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η προβλεπόμενη ποινή κατ΄ανώτατο όριο είναι φυλάκιση δύο χρόνων.

Η απόφαση είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανενός ενδίκου μέσου.

Στη δίκη παρίσταται ο αναπληρωτής εισαγγελέας Δημήτρης Ασπρογέρακας, καθώς η τακτική εισαγγελέας της δίκης Ολγα Σμυρλή ήταν ασθενής.

Ο εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου Δημήτρης Ασπρογέρακας προτείνει ποινή ενός έτους για το Νίκο Παππά και έξι μηνών για τον Χρήστο Καλογρίτσα.

«Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Και αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δεν νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών».

Τα ελαφρυντικά του συννόμου βίου, των μη ταπεινών αιτιών, αλλά και την αναγνώριση της συνδρομής του στην υπόθεση ζήτησε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος.



Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, σε εφαρμογή του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, όταν μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, η οποία αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: