ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Νάνσι Πελόζι: Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας βαραίνουν τον δράστη -Κίνητρο της επίθεσης η πολιτική βία


 Η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας βαραίνει πλέον τον δράστη της επίθεσης κατά του συζύγου της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Ο άνδρας που χτύπησε με σφυρί τον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, φωνάζοντας «Πού είναι η Νάνσι;», αντιμετωπίζει κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα κακουργήματα μια μέρα μετά τη βίαιη διάρρηξη στο σπίτι του ζευγαριού στο Σαν Φρανσίσκο

Η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα πιθανά κίνητρα για την επίθεση της Παρασκευής στον Πολ Πελόζι, ο οποίος σύμφωνα με το γραφείο της συζύγου του, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για κάταγμα στο κρανίο και τραυματισμούς στο δεξί του χέρι, αν και οι γιατροί αναμένουν πλήρη ανάρρωση.


Ωστόσο, η επίθεση πυροδότησε φόβους για πολιτική βία, καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου που θα καθορίσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, εν μέσω του πιο πολωμένου πολιτικού κλίματος στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Νάνσι Πελόζι: Δεύτερη στη σειρά διαδοχής για την προεδρία των ΗΠΑ

Η 82χρονη Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής, που είναι δεύτερη στη συνταγματική σειρά διαδοχής για την προεδρία των ΗΠΑ, βρισκόταν στην Ουάσιγκτον με την προσωπική της ασφάλεια τη στιγμή της επίθεσης.

Για το περιστατικό, η αστυνομία συνέλανε έναν άνδρα, τον οποίο στη συνέχεια αναγνώρισε ως Ντέιβιντ Ντεπάπε, 42 ετών, ο οποίος επίσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο.


Ο συλληφθείς τέθηκε υπό κράτηση ως ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας, επίθεση με θανατηφόρο όπλο, κακοποίηση ηλικιωμένου, βιαιοπραγία, διάρρηξη και πολλά άλλα κακουργήματα, ενώ οι επίσημες κατηγορίες θα απαγγελθούν από τον εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο.

Η αστυνομία δεν θεωρεί τυχαία πράξη την επίθεση στον σύζυγο της Πελόζι

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, Γουίλιαμ Σκοτ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ της Παρασκευής ότι οι αστυνομικοί, βοηθούμενοι από πράκτορες του FBI, δεν έχουν ακόμη καθορίσει τι προκάλεσε την εισβολή στο σπίτι, αλλά είπε: «Ξέρουμε ότι δεν ήταν μια τυχαία πράξη».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Νάνσι Πελόζι, Drew Hammill, ανέφερε ότι ο 82χρονος σύζυγό της δέχθηκε επίθεση «από έναν δράστη που ενήργησε με βία και απείλησε τη ζωή του ενώ απαιτούσε να δει την πρόεδρο».

Ο εισβολέας φώναξε: «Πού είναι η Νάνσι;» πριν από την επίθεση, σύμφωνα με ένα άτομο που ενημερώθηκε για το περιστατικό και μίλησε στο Reuters.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: