ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Ιταλία: Δέκα νεκροί από τις πλημμύρες

 

ΡΩΜΗ. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνταν χθες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και τις πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία της Ανκόνα, στην κεντρική Ιταλία. Τα νερά που πέρασαν μέσα από πολλές κοινότητες της περιφέρειας του Μάρκε υποχρέωσαν μεγάλο αριθμό κατοίκων να αναζητήσουν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών ή σε δέντρα, εν αναμονή των σωστικών συνεργείων. Η βροχόπτωση το βράδυ της Πέμπτης ξεπέρασε σε όγκο τα 40 χιλιοστά σε διάστημα τεσσάρων ωρών, όγκος βροχής έξι μηνών.

«Επρόκειτο για τσουνάμι», είπε δήμαρχος κοινότητας της περιοχής. Η πλημμύρα προκάλεσε διακοπή της παροχής πόσιμου ύδατος, ενώ στην κοινότητα Μπάρμπαρα μια μητέρα και η νεαρή κόρη της συνέχιζαν να αγνοούνται χθες βράδυ, ύστερα από την αποτυχημένη προσπάθειά τους να αποφύγουν ορμητικό χείμαρρο που είχε σχηματιστεί στον κεντρικό δρόμο.

Οι 300 πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης χρειάστηκε να επιβιβασθούν σε φουσκωτές λέμβους, καθώς τα νερά ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα ύψος σε ορισμένα σημεία. Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους. Στη μικρή κοινότητα του Σασοφεράτο, αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κλαδί δέντρου προκειμένου να προσεγγίσουν εγκλωβισμένο οδηγό, ο οποίος σώθηκε αρπάζοντάς το. «Είχαμε λάβει απλή προειδοποίηση για έντονη βροχόπτωση, αλλά κανείς δεν περίμενε τέτοια ένταση του φαινομένου», είπε ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: