ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη θανάτωση του χιμπατζή - Οργή στα social media

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έχει καλέσει για σήμερα στις 17:00 το απόγευμα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή, χθες, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Το ζώο που θανατώθηκε, ήταν το μεγαλύτερο από τους χιμπατζήδες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, 27 ετών και περίπου 1.80 σε ύψος. Όπως ενημέρωσε το Πάρκο, μετά από επεισόδιο μεταξύ των χιμπατζήδων, ο μεγαλύτερος κατάφερε να περάσει τον ηλεκτροφόρο φράκτη και την τάφρο περιμετρικά του κλουβιού του, βγαίνοντας στον περιβάλλοντα χώρο. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο του Πάρκου για ανάλογες περιπτώσεις. 

«Ενημερώθηκε η αστυνομία, απομονώθηκαν οι επισκέπτες και ο χιμπατζής, με τις συντονισμένες κινήσεις του προσωπικού ασφαλείας παρουσία των κτηνιάτρων, οδηγήθηκε σε απομονωμένο χώρο στην περίμετρο ασφαλείας του Πάρκου, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η εξουδετέρωση του 20 λεπτά αργότερα» ενημέρωνε σε ανακοίνωσή του το Αττικό Πάρκο. 

Ωστόσο, παρά τις εξηγήσεις του Πάρκου περί ασφάλειας του κοινού, η οργή στα social media περίσσευε, τόσο για την απόφαση θανάτωσης του ζώου και όχι νάρκωσής του, όσο εν γένει για τη λειτουργία τέτοιων χώρων εγκλεισμού και βασανισμού πλασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: