ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Τουρκία: Άσκηση απόβασης σε νησιά - Συμμετέχουν ΗΠΑ και Γαλλία

 

Σε συνθήκες απόβασης σε νησιά, εκπαιδεύονται οι Τούρκοι στρατιώτες στο πλάισιο της πολυεθνικής άσκηση EFES-2022 η οποία  πριλαμβάνει αποβατικές και αεροκίνητες ενέργειες, πραγματικά πυρά, αλλά και πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις των τουρκικών Ε.Δ., που συνεχίζεται στην περιοχή Σεφεριχισάρ της Σμύρνης με τη συμμετοχή 37 χωρών. Η πρώτη φάση της άσκησης, ολοκληρώθηκε στις 9 Μαΐου ενώ αύριο Πέμπτη αναμένεται να ολοκληρωθεί  και η δεύτερη, παρουσία Ερντογάν και Μπαχτσελί.

Το Τουρκικό υπουργείο Άμυνας προωθεί συνεχώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και φωτογραφίες με σκηνές από απόβαση σε νησιά και πτώση αλεξιπτωτιστών για τις ανάγκες κατάληψης νησιών και βραχονησίδων. 

Στις πληροφορίες που είχε δώσει  το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε: "Στην άσκηση θα συμμετάσχουν πάνω από χίλια ξένα στελέχη από 37 χώρες και συνολικά περισσότεροι από 10 χιλιάδες στρατιώτες. Είναι η μεγαλύτερη κοινή άσκηση στην περιοχή".

Μερικές από τις χώρες συμμετέχουν στην άσκηση είναι Ιταλία, ΗΠΑ και Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βόρεια Μακεδονία, Πακιστάν, Αλβανία, Καζακστάν, Κιργιστάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ οι ΗΠΑ συμμετέχουν στην EFES για πρώτη φορά από το 2016. Για το σκοπό αυτό μεταφέρθηκε στη Σμύρνη το USS Arlington και Hovercraft.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: