ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Απόπειρα δολοφονίας στην Καλλιθέα: Τρία μαχαίρια και ένα ξίφος εντοπίστηκαν στο σπίτι της συντρόφου του 62χρονου

 

Μέχρι και… ξίφος εντοπίστηκε στο σπίτι της 51χρονης συντρόφου του 62χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος στην Καλλιθέα. Επίσης, εντοπίστηκαν τρία μαχαίρια, ένα εκ των οποίων φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του άνδρα, πράξη για την οποία κατηγορείται η 51χρονη. 

Καλλιθέα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση

“Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 12-6-2022 στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, 51χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες, βρέθηκε τραυματισμένος ημεδαπός με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε χώρο εισόδου πολυκατοικίας στην Καλλιθέα και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Από διαμέρισμα της ιδίας πολυκατοικίας στο οποίο συνοικούσε με το θύμα, προσήχθη 51χρονη ημεδαπή στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, η οποία μετά από προανακριτική έρευνα, συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 62χρονου θύματος.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επίμαχη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ξίφος,
  • ψαλίδι,
  • τρία μαχαίρια, μεταξύ των οποίων και το μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε για την τέλεση της ανωτέρω αξιόποινης πράξης,
  • σημειωματάριο,
  • είδη ρουχισμού και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών”.

Η 51χρονη παραπέμφθηκε στο ανακριτή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.  

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 52χρονη, το Σάββατο στις 6 η ώρα το πρωί κάλεσε το ΕΚΑΒ ενημερώνοντας για τον τραυματισμό του συντρόφου της, ωστόσο οι διασώστες που έφτασαν στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Σωκράτους διαπίστωσαν πως ήταν μαχαιρωμένος στην κοιλιά και κάλεσαν την αστυνομία.

Η ίδια επέμενε από την πρώτη στιγμή πως ο άνδρας μπήκε αιμόφυρτος μέσα στο σπίτι και πως η ίδια δεν γνώριζε τι είχε συμβεί. Ωστόσο, αργά χθες το βράδυ φέρεται να άλλαξε την αρχική κατάθεσή της και να είπε πως ο 62χρονος δεν πήγε αιμόφυρτος στο σπίτι, αλλά τον βρήκε τραυματισμένο μέσα στο διαμέρισμα, χωρίς ωστόσο να ξέρει τι είχε προηγήθηκε.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να συγκεντρώνουν στοιχεία, μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ενώ στο κάδρο μπήκε από την αρχή η 51χρονη καθώς, όπως προέκυψε, στο παρελθόν, και συγκεκριμένα το 2012, είχε κατηγορηθεί για απόπειρα δολοφονίας του πρώην συζύγου της.  Τα λεγόμενά της δεν έπειθαν τους αστυνομικούς, όμως η ίδια δεν ομολογούσε και παράλληλα δεν είχε βρεθεί το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή επίθεση.

Τελικά, όπως έγραψε πρώτο το enikos.gr, έπειτα από εξονυχιστική έρευνα,  οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν το μαχαίρι το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα στο σπίτι.  Μάλιστα, είχε πλυθεί κι αυτό ήταν πολύ επιβαρυντικό στοιχείο για την 51χρονη.

Εξάλλου, από την αρχή, οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ένα  “κενό” στα όσα ισχυριζόταν η γυναίκα. Όπως αποκάλυψε το Σάββατο το enikos.gr, δεν βρέθηκαν κηλίδες αίματος πουθενά, εκτός από το εσωτερικό του διαμερίσματός της. Δηλαδή, παρότι, όπως έχει πει στους αστυνομικούς, ο άνδρας έφτασε τραυματισμένος στο σπίτι, δεν εντοπίστηκε αίμα ούτε έξω από το διαμέρισμα, ούτε στην είσοδο της πολυκατοικίας ή στον δρόμο. Αυτό σε συνδυασμό με την ανεύρεση του μαχαιριού στο σπίτι, ήταν καθοριστικά στοιχεία για τις εξελίξεις που ακολούθησαν και οδήγησαν στη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα αλκοολισμού, ενώ γείτονες κάνουν λόγο για συχνούς καβγάδες και περιστατικά ξυλοδαρμού. Κρίσιμη ήταν και μια μαρτυρία από περίοικους σύμφωνα με την οποία- όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kallitheaonline- άκουσαν τον 62χρονο και την 51χρονη να συζητούν μέσα στο διαμέρισμα περίπου στις 2:30 την νύχτα του Σαββάτου.

Ο 62χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση, ως εκ τούτου ακόμα δεν μπορεί να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς προκειμένου να αποκαλύψει τι συνέβη.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: