ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Δεύτερος νεκρός από την πυρκαγιά


 Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Πέμπτης (07.04.2022) ο ένας από τους δυο ασθενείς που νοσηλεύονταν τραυματισμένοι μετά τη φωτιά που ξέσπασε χθες στην κλινική Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Την είδηση του θανάτου του δεύτερου ασθενούς από τη φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου έκανε γνωστή ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Πλέον, οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης είναι δυο. 

Ο 52χρονος άντρας είχε υποστεί βαριά εγκαύματα. Άμεσα ο ασθενής μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση αλλά η κατάσταση του ήταν από την πρώτη στιγμή πολύ σοβαρή, με αποτέλεσμα να παθαίνει πολλαπλές ανακοπές.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε ο Σταύρος Τρύφων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Παπανικολάου, ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξερράγη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

“Φως” στα αίτια της φωτιάς που προκάλεσε την τραγωδία στο νοσοκομείο Παπανικολάου θα ρίξει η κατάθεση του τρίτου ασθενούς που νοσηλευόταν στο δωμάτιο 206 της κλινικής Covid. 

Η μια εκδοχή είναι πως η φωτιά ξέσπασε από το κινητό που εξερράγη και η δεύτερη πως κάποιος από τους ασθενείς άναψε τσιγάρο, είτε μέσα είτε έξω από το θάλαμο. 

Ωστόσο, όπως είπε ο Σταύρος Τρύφων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δεν έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής, υπολείμματα από μηχανισμό κινητού ή γόπα από τσιγάρο. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: