ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Καιρός: "Κοκτέιλ" νεφώσεων και αφρικανικής σκόνης - Αύξηση της θερμοκρασίας από την Παρασκευή

 

Αραιές νεφώσεις και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τοπικά φαινόμενα κυρίως δυτικά κεντρικά και βόρεια, με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Αραιή συννεφιά και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια
  • Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά επίπεδα
  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 6 μποφόρ

Κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και με αραιή συννεφιά θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες . Τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Σήμερα Τρίτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και η μέγιστη θα κυμανθεί από 19 έως 21 βαθμούς Κελσίου .

ΠΕΜΠΤΗ 31-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Οι άνεμοι τη νύχτα στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-04-2022

Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς έως 5. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-04-2022

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Η αφρικανική σκόνη βαθμιαία θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


ΚΑΙΡΟΣ ΑΤΤΙΚΗ

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες . Η θερμοκρασία στους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου

ΚΑΙΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: