ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Χάρτης σκάνδαλο: "Διχοτόμησε" την Κύπρο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας - Αφαίρεσε τα Κατεχόμενα [βίντεο]

Χάρτης που παρουσίασε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δείχνει την Κύπρο... μισή. Δεν περιλαμβάνονται τα Κατεχόμενα.



Ένας χάρτης σε βίντεο που παρουσίασε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δείχνει την Κύπρο... μισή, χωρίς τα Κατεχόμενα και χωρίς ακόμη και στις βρετανικές βάσεις στο νησί.

Το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τα τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία έσπευσαν να ερμηνεύσουν το βίντεο ως "την πρώτη φορά που ένας επίσημος φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου απεικόνισε την Κύπρο ως διχασμένη και αποδέχτηκε την πραγματικότητα".

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναβοσβήνουν οι σημαίες των χωρών που καταδικάζουν την εισβολή. Ωστόσο, στο βίντεο δεν περιλαμβάνονται ούτε τα Κατεχόμενα αλλά ούτε και οι Βρετανικές Βάσεις.

Μετά τις αντιδράσεις, το βίντεο αφαιρέθηκε από τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει το sigmalive.com.




Δεν υπάρχουν σχόλια: