ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Οπαδική βία: Αρχηγικός ρόλος 27χρονης στην εγκληματική οργάνωση

 

Γυναίκα φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης που πρωτοστατούσε σε εγκλήματα οπαδικής βίας σε Αθήνα και Πειραιά.

Η εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε, μετά την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ολοκληρώθηκε και κατέληξε σε «μπαράζ» διώξεων και στην έκδοση έξι ενταλμάτων σύλληψης. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ διαφεύγουν της σύλληψης άλλα δύο. Όλοι οι κατηγορούμενοι προέρχονται μέχρι στιγμής από τη «δεξαμενή» των οπαδών του Παναθηναϊκού.  

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της προανακριτικής έρευνας, ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης φέρεται να είναι μια 27χρονη γυναίκα, οπαδός του Παναθηναϊκού, η οποία στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για παραβάσεις της αθλητικής νομοθεσίας. Η έρευνα, ωστόσο, συνεχίζεται προς κάθε κατεύθυνση και για τις υπόλοιπες επιθέσεις οπαδικής βίας, ενώ στο «στόχαστρο» μπαίνουν και άλλες ομάδες εκτός του Παναθηναϊκού, που αφορά η πρώτη δικογραφία.

Οι δικαστικές αρχές προχώρησαν στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης για βαριά αδικήματα που σχετίζονται με την οπαδική βία, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε  υπό την εποπτεία του αθλητικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, σε εκτέλεση της παραγγελίας που είχε δοθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και τον αρμόδιο αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ζαχαρία Κοκκινάκη.

Η ποινική δίωξη αφορά συνολικά 18 αδικήματα, πέντε εκ των οποίων κακουργήματα. Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει αδικήματα όπως συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, εκρήξεις κατοχή εκρηκτικών βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εμπρησμούς.

Οι διώξεις αφορούν 16 οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να προκύπτει η δράση της εγκληματικής οργάνωσης για περίπου δύο χρόνια, καθώς φέρεται ότι ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019 και διήρκεσε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αθήνα και στον Πειραιά. Ως μέλη της φέρονται οπαδοί του Παναθηναϊκού που πραγματοποίησαν περίπου 15 επιθέσεις σε συνδέσμους του Ολυμπιακού, σε καταστήματα και οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, θύματα των επιθέσεων σε άλλες περιπτώσεις έχουν αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις έχουν περιγράψεις αυτούς, καθώς τις περισσότερες φορές τελούσαν τις αξιόποινες πράξεις φορώντας κουκούλες και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Κομβικά ήταν τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς μέσα από τους διαλόγους και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων καταγράφεται η μεταξύ τους συνεννόηση για τις επιθέσεις που ακολούθησαν. Από τις ηχογραφημένες συνομιλίες οι Αρχές θεωρούν πως αναδεικνύεται ο αρχηγικός ρόλος της 27χρονης.

Οι δράστες δρούσαν σε ομάδες των 15 έως 40 ατόμων και πετούσαν βόμβες μολότοφ και χρησιμοποιούσαν μαχαίρια, ρόπαλα και σιδερένιους ράβδους σε κάθε τους επίθεση. Με βάση όλα αυτά τα στοιχεία, ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Σπυρόπουλος άσκησε την ποινική δίωξη και η δικογραφία διαβιβάστηκε στον 2ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, εξέδωσε τα έξι εντάλματα. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται στον ανακριτή, ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφανθεί για τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: