ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

ΗΠΑ: Έμεινε 44 χρόνια στη φυλακή για βιασμό που δεν διέπραξε – Τα στοιχεία που τον αθώωσαν

 


Ο Σίμονς προσπάθησε τουλάχιστον 16 φορές να δικαστεί εκ νέου, ώστε να αποδείξει ότι είναι αθώος και ότι το 1977 δεν έτυχε δίκαιης δίκης.



Ο Βίνσεντ Σίμονς από τη Λουιζιάνα αποφυλακίστηκε μετά από 44 χρόνια από τη φυλακή για απόπειρα βιασμού δύο διδύμων κοριτσιών ηλικίας 14ων ετών.

Ο ίδιος πέρασε την πύλη της φυλακής ελεύθερος, τρεις μόλις ημέρες πριν κλείσει τα 70.

Όλα αυτά τα χρόνια, ο Σίμονς προσπάθησε τουλάχιστον 16 φορές να δικαστεί εκ νέου, ώστε να αποδείξει ότι είναι αθώος και ότι το 1977 δεν έτυχε δίκαιης δίκης.

Το αίτημά του έπεφτε συνεχώς στο κενό έως ότου τα στοιχεία που προσπαθούσε να φέρει ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν από το δίκτυο CBS λίγο πριν την ακρόασή του το απόγευμα της Δευτέρας.
Τα στοιχεία που τον αθώωσαν

Το πιο σημαντικό στοιχείο που παρουσίασε το CBS, είναι η έκθεση του γιατρού που εξέτασε ένα από τα κορίτσια, από την οποία προκύπτει πως ήταν παρθένο.

Ο γιατρός γράφει ακόμη στην έκθεσή του, ότι δεν υπήρχαν σημάδια σεξουαλικής επίθεσης σε κανένα από τα δύο κορίτσια. Η εξέταση διεξήχθη δύο εβδομάδες μετά από την ημέρα που τα κορίτσια κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν.

Ένα άλλο στοιχείο, που ποτέ δεν παρουσιάστηκε σε δικαστή, ήταν η κατάθεση των κοριτσιών στον σερίφη για την καταγγελλόμενη επίθεση. Τα κορίτσια είπαν αρχικά στην αστυνομία ότι δεν γνώριζαν ποιος τους επιτέθηκε. Σύμφωνα με το αρχείο, είπαν ότι ήταν μαύρος και «όλοι οι μαύροι μοιάζουν μεταξύ τους». Χρησιμοποίησαν ακόμη και τη ακραία ρατσιστική λέξη γνωστή ως «N-word».

Αυτή η κατάθεση, που σύμφωνα με ειδικούς θα μπορούσε να απαλλάξει από τις κατηγορίες τον Σίμονς, η υπεράσπιση καταγγέλλει πως της υποκρύφθηκε. Η εισαγγελία από την άλλη, ισχυρίζεται ότι έδωσε στην υπεράσπιση πλήρη πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης.

«Είναι χαρούμενος και ευγνώμων και προσεύχεται αλλά δεν ξέρει τι θα συμβεί» δήλωσε στο CBS ο Τζάστιν Μπόνους, δικηγόρος του Σίμονς.

«Όσο για το ότι δεν είναι θυμωμένος… να αυτό είναι με τον Βίνσεντ. Εάν ήμουν ο Βίνσεντ θα ήμουν οργισμένος. Εκείνος δεν είναι. Τους συγχωρεί γιατί η εκδίκηση δεν είναι κάτι που τον εκφράζει», πρόσθεσε.

Οι αδελφές που σήμερα είναι 59 ετών, επρόκειτο επίσης να παραβρεθούν στο δικαστήριο της Δευτέρας. Όπως είπαν σε συνέντευξή τους στο CBS την περασμένη εβδομάδα, ακόμη επιμένουν ότι ήταν θύματα του Σίμονος και πως είναι ένοχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: