ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

To ιπτάμενο αυτοκίνητο AirCar πήρε άδεια κυκλοφορίας

 

Η αρμόδια υπηρεσία μεταφορών της Σλοβακίας ενέκρινε τη κυκλοφορία στους δρόμους αλλά και τους αιθέρες ενός υβριδικού οχήματος που ανήκει στη κατηγορία των αποκαλούμενων ιπτάμενων αυτοκινήτων. Το AirCar είναι ένα όχημα που μπορεί να κινείται στους δρόμους ως συμβατικό αυτοκίνητο αλλά διαθέτει και φτερά μετατρεπόμενο έτσι σε αεροσκάφος.

Το AirCar μπορεί να κινείται στον δρόμο με ταχύτητες 160 χλμ./ώρα και όταν το αποφασίσει ο οδηγός του μέσα σε χρονικό διάστημα 135 δευτερολέπτων θα μπορεί να μετατραπεί σε αεροσκάφος με δυνατότητα να πετάει σε ύψος 2,5 χιλιάδων μέτρων. Για να πάρει κάποιος άδεια χρήσης του AirCar θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει 70 ώρες δοκιμαστικών πτήσεων και να πραγματοποιήσει 200 προσγειώσεις και απογειώσεις του οχήματος. Τον περασμένο Ιούνιο το AirCar πραγματοποίησε μια πετυχημένη πτήση ανάμεσα σε δύο διεθνή αεροδρόμια της Σλοβακίας. To όχημα ενσωματώνει ανάμεσα στα άλλα 12 νέες τεχνολογίες που έχει αναπτύξει η κατασκευάστρια εταιρεία Klein Vision και έχει καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις για απόκτηση δικαιώματος ευρεσιτεχνίας για αυτές.

«Σχεδιάζουμε στο κοντινό μέλλον πτήσεις ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Klein Vision.Πολλές εταιρείες κατασκευάζουν διαφόρων ειδών μοντέλα ιπτάμενων αυτοκινήτων ορισμένα εκ των οποίων βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και θα αναζητήσουν σύντομα άδεια κυκλοφορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: