ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

«Πανδημία» αυτοκτονιών στην Ισπανία – Ωθεί την κυβέρνηση Σάντσεθ σε χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid

 

Με μια πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα βρίσκεται αντιμέτωπη η κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, καθώς οι αυτοκτονίες στην Ισπανία έχουν ξεπεράσει σε πλήθος τους νεκρούς από τον Covid-19 στις ηλικίες κάτω των 50 ετών. 

Η ισπανική El Mundo μιλάει χαρακτηριστικά για μια «σιωπηλή πανδημία» («El suicidio, la “pandemia silenciosa”»), αναφερόμενη στα στοιχεία των περασμένων ετών. 

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο πανδημικό 2020 στην Ισπανία καταγράφηκαν επισήμως σχεδόν 4.000 αυτοκτονίες (3.941), περισσότερες από κάθε άλλο έτος στα χρονικά. 

Σύμφωνα με το Politico, το θέμα έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στο εσωτερικό της Ισπανίας, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι στην αύξηση των αυτοκτονιών στις νεότερες ηλικίες έχουν συμβάλει και οι περιορισμοί της πανδημίας των τελευταίων ετών. 

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Μαδρίτη έρχεται πια να προτείνει στην ΕΕ να αντιμετωπιστεί η πανδημία όπως η γρίπη. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ εμφανίζεται πλέον να προκρίνει μια προσέγγιση που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στους εμβολιασμούς και στα μέτρα «αυτοπροστασίας», αφήνοντας στην άκρη τις καραντίνες και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης του πρόσφατου παρελθόντος. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: