ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Ιταλία: Στο «φως» οι συνομιλίες των δραστών του ομαδικού βιασμού ανήλικης κόρης Ισπανού διπλωμάτη

 

Λεπτομέρειες για τον ομαδικό βιασμό ανήλικηςτην παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2021 σε βίλα στην Primavalle της Ιταλίας, φέρνει στο φως η εφημερίδα La Reppublica.

 

Η υπόθεση που έλαβε χώρα στο περυσινό ρεβεγιόν, έχει προκαλέσει σκάνδαλο στη γείτονα χώρα καθώς το θύμα είναι ανήλικη κόρη Ισπανού διπλωμάτη ενώ στο πάρτι που συνέβη το περιστατικό εμπλέκεται συγγενής πρώην πρωθυπουργού.

 

Η σκηνή του φερόμενου βιασμού είναι ένα κενό σπίτι που ανήκει στον πατέρα ενός ανήλικου αγοριού. Σοβαρό είναι το ενδεχόμενο δε, εκείνο το πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς να μην ήταν το πρώτο που συνέβη κάτι τέτοιο.

 

Οι αρχές ερευνούν τους 30 καλεσμένους που προσκλήθηκαν στο πάρτι. Μόνο μια μειοψηφία δεν γνώριζε τι συνέβη.

 

Οι δέκα ήταν από το Parioli, οι άλλοι από την Primavalle και την Torrevecchia. Στις συνομιλίες των υπόπτων που είδαν το φως της δημοσιότητας αναδύονται πολλές λεπτομέρειες για την ιστορία. Μερικές ιδιαίτερα αποκρουστικές.

 

«Αυτό θα μας βάλει σε μπελάδες, αυτή ήταν (η κοπέλα) που ήταν εκεί», γράφει ένας από τους υπόπτους σε μήνυμά του σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα.

 

«Πρέπει να πεις ότι δεν με ξέρεις, δεν με έχεις δει να κάνω τίποτα» αναφέρει άλλο μήνυμα ενώ ένα τρίτο λέει «Παιδιά, ας συμφωνήσουμε τι να πούμε. Αυτό είναι μ@@κία, δεν την ανάγκασε κανείς, ήταν μεθυσμένη».

 

Ένας από τους συλληφθέντες, ο Πιέτρο Ρανιέρι, που έχει προηγούμενες υποθέσεις εις βάρος του με ναρκωτικά, καυχιόταν λίγες ώρες μετά ότι η μπλούζα του ήταν βαμμένη με αίμα.

 

«Το κατάλαβα», είπε στο πάρτι, δείχνοντας το μπλουζάκι του ενώ είχε γράψει τα πάντα σε μήνυμα που φέρεται να έστειλε σε έναν φίλο του.

 

Στο σπίτι βρέθηκαν χάπια Rivotril, άλλα ναρκωτικά και αλκοόλ. Το κορίτσι είπε ότι κανείς δεν τη βοήθησε. Όταν ξύπνησε, ήταν μελανιασμένη και φορούσε ρούχα που δεν ήταν δικά της.

 

«Τη μεταχειρίστηκαν με περιφρόνηση, σαν αντικείμενο», ανέφεραν τα δικαστικά έγγραφα μεταξύ άλλων.

 

Όλα ξεκίνησαν σε ένα πάρτι- παγίδα όπως αναφέρει η La Reppublica. Mια κοπέλα γίνεται ο ‘συνδετικός κρίκος’ μεταξύ των δύο περιοχών, και κάπως έτσι διοργανώνεται ένα prive πάρτι με ναρκωτικά και αλκοόλ.

 

Μέσα σε αυτό το χαοτικό πλαίσιο, μια 16χρονη κοπέλα, κόρη Ισπανού διπλωμάτη, κάποια στιγμή βρίσκεται σε ένα από τα δωμάτια της βίλας περικυκλωμένη από πέντε αγόρια.

 

Η παρέα της έχει αποχωρήσει και εκείνη μάλλον υπό την επήρεια ναρκωτικών, τα οποία σύμφωνα με την ίδια της τα χορήγησαν άθελά της, αδυνατεί να φέρει αντίσταση. Τα πέντε αγόρια φέρεται να τη βίαζαν για περίπου 3 συνεχόμενες ώρες. 

 

Όταν ξύπνησε βρέθηκε γυμνή στο κρεβάτι, με κακώσεις και αίματα, και πεταμένο πάνω της ένα φούτερ το οποίο δεν ήταν καν δικό της.

 

Όταν άρχισε να προσπαθεί τα βάλει τα πράγματα σε μία τάξη στο μυαλό της και συνδυαστικά με τα λεγόμενα φίλων της που έκαναν λόγο για ένα από τα αγόρια ο οποίος περηφανευόταν στους παρευρισκόμενους επιδεικνύοντας ένα ματωμένο φούτερ, αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

 

Στις 2 Ιανουαρίου κατήγγειλε το περιστατικό, και έτσι ξεκίνησε η Αστυνομική έρευνα.  

 

Σύμφωνα πάντα με την La Repubblica, στο πάρτι ήταν παρών και στενός συγγενής ενός πρώην πρωθυπουργού, μαζί με την 17χρονη κοπέλα του, κόρη γνωστής τηλεπερσόνας.

 

Από τις συνομιλίες φαίνεται πως ο συγγενής του (μέχρι στιγμής) αδιευκρίνιστου πολιτικού είναι ανάμεσα σε αυτούς που έφεραν την κοκαϊνη, ενώ μια 14χρονη έφερε το Rivotril. 

 

Μετά από τη μήνυση η αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνες, οι οποίες αποκάλυψαν ακόμα πιο αποκρουστικές πτυχές.

 

Η παρέα της άτυχης Ισπανίδας τράβηξε και ανέβασε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «πριν και μετά» το πάρτι. Πριν ήταν 5 κοπέλες, μετά ήταν μόνο 3, και έλεγαν πως «χάσαμε κάποια στην πορεία».

 

Αποκαλυπτικές είναι και οι συνομιλίες των νεαρών δραστών με τους γονείς τους, στους οποίους φέρεται ότι στράφηκαν όταν το θέμα πήρε διαστάσεις.

 

Ορισμένοι γονείς των νεαρών, οι οποίοι διαμένουν κυρίως στις περιφερειακές περιοχές των Primavalle, Quartaccio και Torrevecchia, αντί να σπεύσουν στην Αστυνομία να καταγγείλουν το περιστατικό, φαίνεται να απευθύνθηκαν σε τοπικό αφεντικό του υπόκοσμου, γνωστός ως «mastro Angelo».  

 

Η Αστυνομική έρευνα ολοκληρώθηκε ήδη τον Απρίλιο του 2021 ωστόσο μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκαν μέτρα προφυλάκισης για τρεις από τους καταγγελλόμενους ως βιαστές όπως και σε βάρος 15 ανηλίκων για προμήθεια ναρκωτικών.

 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: