ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Σοκ από επιθέσεις πιράνχας στην Παραγουάη -Τρεις νεκροί σε λίγες μέρες


 Τα πτώματα τεσσάρων κολυμβητών βρέθηκαν κατακρεουργημένα από πιράνχας σε μια σειρά επιθέσεων που έχουν προκαλέσει σοκ σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική.

Οι επιθέσεις συνέβησαν στην Παραγουάη, όπου οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα επισκέπτονται μαζικά τους ποταμούς για να δροσιστούν, λόγω του καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο πρώτος φρικτός θάνατος από πιράνχας για το 2022 κατεγράφη την Κυριακή, όταν 22χρονος άνδρας έκανε μπάνιο στον ποταμό Παραγουάη.

Ο συναγερμός σήμανε όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά. Οταν τελικά βρέθηκε , 45 λεπτά αργότερα, ήταν νεκρός και αρκετά μέρη του κορμιού του είχαν φαγωθεί από τα πιράνχας.

Η δεύτερη επίθεση συνέβη επίσης στον ποταμό Παραγουάη, όταν ένας 49χρονος άνδρας βρέθηκε νεκρός μετά από επίθεση που δέχτηκε από πιράνχας.

Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του ώρες νωρίτερα και βρέθηκε επίσης με σοβαρά δαγκώματα στο πρόσωπο. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, πιστεύεται ότι ο άνδρας πέθανε από καρδιακή προσβολή και μόνο τότε του επιτέθηκαν τα πιράνχας.

Ο ποταμός Παραγουάη είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας, στη συνοικία Ita Enramada, νότια της πρωτεύουσας Asuncion.

Δύο άλλοι άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί με δαγκώματα από πιράνχας στα σώματά τους στον ποταμό Τεμπικουάρι, την Κυριακή.

Υπήρξαν και άλλες φερόμενες επιθέσεις, οι οποίες δεν ήταν θανατηφόρες αλλά είχαν ως συνέπεια σοβαρούς τραυματισμούς, στον ποταμό Παρανά.

Επιθέσεις πιράνχας και στην Αργεντινή

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται μετά από άλλα περιστατικά επιθέσεων πιράνχας που αναφέρθηκαν πρόσφατα στην Αργεντινή, μεταξύ των οποίων και μια έφηβη η οποία έχασε δάχτυλο του ποδιού της από την επίθεση των πιράνχας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέτοιες επιθέσεις συμβαίνουν. Είναι πιο συχνές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν τα ψάρια αναπαράγονται και έρχονται κοντά στην ακτή, όταν η στάθμη των υδάτων είναι χαμηλή.

Μετά τις τελευταίες επιθέσεις, που άφησαν πίσω τους 20 τραυματίες και τουλάχιστον δύο νεκρούς, ο Αργεντινός βιολόγος Julio Caply αποκάλυψε ότι αν και υπάρχουν οκτώ είδη πιράνχας στη χώρα, οι επιθέσεις γίνονται συνήθως μόνο από δύο -το serrasalmus marginatus και το serrasalmus maculatus.

Ο βιολόγος είπε ότι τα φονικά ψάρια υπάρχουν κυρίως στους ποταμούς Παρανά και Παραγουάη, λέγοντας ότι τείνουν να κρύβονται κάτω από επιπλέοντα φυτά πριν βγουν ξαφνικά έξω για να επιτεθούν στα θύματα.

Οι ντόπιοι έχουν λάβει προειδοποίηση να αποφεύγουν το κολύμπι στα ποτάμια κατά την περίοδο αναπαραγωγής των ψαριών αυτών, ιδίως σε περιοχές όπου υπάρχει βλάστηση και όπου τα πιράνχας μπορεί να κρύβουν τα αυγά τους.

Σε ένα άλλο περιστατικό, πιράχνας δάγκωσε το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού ενός άνδρα και πάλι στον ποταμό Παρανά, αυτή τη φορά καθώς ο ποταμός ακολουθούσε την πορεία του μέσα από τη μικρή πόλη Coronda, στην ανατολική-κεντρική επαρχία της Αργεντινής, Santa Fe. Μάλιστα, και ο γιος του δέχθηκε επίθεση από πιράνχας, τα οποία τον δάγκωσαν στη φτέρνα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: