ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Δυνητικά επικίνδυνος ο αστεροειδής που θα περάσει κοντά από τη Γη την Τρίτη

 

Με διάμετρο ενός χιλιομέτρου

Αστεροειδής, με διάμετρο ενός χιλιομέτρου, που θεωρείται από τη NASA «δυνητικά επικίνδυνος» θα περάσει κοντά από τη Γη την ερχόμενη Τρίτη, θυμίζοντας το σενάριο της ταινίας «Don’t look up», με τον Ντι Κάπριο. Εκεί, βέβαια, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό.

Πρόκειται για τον μεγάλο διαστημικό βράχο με την ονομασία «7482 (1994 PC1)», ο οποίος κινείται με ταχύτητα 70.415 χιλιομέτρων την ώρα και στις 18 Ιανουαρίου θα πλησιάσει τον πλανήτη μας σε απόσταση σχεδόν 2.000.000 χιλιομέτρων, περίπου πενταπλάσια από την απόσταση Γης – Σελήνης. Ο αστεροειδής ταξινομείται από τη NASA ως δυνητικά επικίνδυνος, χαρακτηρισμός που δίνεται σε κάθε αστεροειδή διαμέτρου άνω των 140 μέτρων, ο οποίος πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη των 7.500.000 χιλιομέτρων από την τροχιά της Γης γύρω από τον Ηλιο. Η απόσταση που θα πλησιάσει τη Γη ο αστεροειδής «7482 (1994 PC1)» θεωρείται κατά βάση απόσταση ασφαλείας, αν και -όπως επισημαίνουν οι ειδικοί- δεν είναι και τόσο μεγάλη για έναν αστεροειδή αυτού του μεγέθους.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο τη Γη στον αιώνα μας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έκαναν οι αστρονόμοι της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Είχε ανακαλυφθεί το 1994 και διαπιστώθηκε ότι συμπληρώνει μια περιφορά γύρω από τον Ηλιο κάθε 572 μέρες. Το 1933 είχε πλησιάσει περισσότερο τη Γη, σε απόσταση 1.100.000 χιλιομέτρων, ενώ δεν θα ξαναβρεθεί τόσο κοντά έως το 2105, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA και του Caltecc

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: