ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Γάλλος «Χάνιμπαλ»: 34χρονος κανίβαλος δραπέτευσε από ψυχιατρείο και επιτέθηκε σε μια γυναίκα 


 Σκηνές θρίλερ εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στην Τουλούζη, όταν ένας διαβόητος Γάλλος «Χάνιμπαλ», ένας κανίβαλος που είχε δολοφονήσει έναν αγρότη και μαγείρεψε την καρδιά και τη γλώσσα του με λευκά φασόλια, δραπέτευσε από την ψυχιατρική μονάδα όπου κρατούνταν και επιτέθηκε σε μια ανύποπτη γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα το σκύλο της… Περαστικοί διέσωσαν πάντως τη γυναίκα. 


Ο κανίβαλος είχε πει στους αστυνομικούς ότι άκουγε «φωνές και μηνύματα». 


Ο Jeremy Rimbaud, ένας 34χρονος που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν, επιτέθηκε στο τελευταίο του θύμα, που δεν κατονομάστηκε, την Τετάρτη  στην Τουλούζη. 


«Τη γρονθοκόπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού και μετά χτύπησε με ένα ραβδί, προτού επέμβουν περαστικοί και τον έδιωξαν. Μόνο αργότερα της είπαν ότι είχε δεχτεί επίθεση από κανίβαλο» ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή της αστυνομίας.  


Ο Rimbaud συνελήφθη και επέστρεψε στην ψυχιατρική μονάδα όπου κρατούνταν από το 2011. Ήταν τον Ιούνιο του ίδιου έτους που ο τότε  δεκανέας επέστρεψε από το Αφγανιστάν, όπου πολεμούσε τους Ταλιμπάν. 


Στις 14 Νοεμβρίου, δολοφόνησε έναν 90χρονο αγρότη που ονομαζόταν Leopold Pedebidau στο Nouilhan, δυτικά της Τουλούζης, και στη συνέχεια τον μαγείρεψε. 

Τα εισαγγελικά έγγραφα περιέγραψαν αργότερα πώς ο 34χρονος «έκοψε τη γλώσσα του θύματός του και ένα κομμάτι από την καρδιά του, για να τα μαγειρέψει με λευκά φασόλια». 


Είχε πει στους Γάλλους ντετέκτιβ ότι άκουσε «φωνές και μηνύματα» που του έλεγαν να σκοτώσει τον υπερήλικα…

Συνελήφθη αργότερα καθώς προσπάθησε να σκοτώσει έναν δεύτερο αγρότη με μια σιδερένια ράβδο αφού τον έσπρωξε πάνω σε ένα τρακτέρ προτού συλληφθεί.


Αργότερα έγινε γνωστός στην γαλλική κοινή γνώμη ως «Ο Κανίβαλος των Πυρηναίων» αφού καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για φόνο. 


Ο Rimbaud «διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και υπέφερε από μετατραυματικό σοκ που συνδέεται με τις μάχες στο Αφγανιστάν». 


Έπαιρνε κεταμίνη ενόσω ήταν στο μέτωπο για να δώσει κουράγιο στον εαυτό του, μαζί με πολλούς άλλους Γάλλους στρατιώτες. Αφού πέρασε πέντε χρόνια σε ένα σύνταγμα αρμάτων μάχης πεζικού με έδρα το Πουατιέ, έμεινε στην Κύπρο για ψυχολογική αξιολόγηση. 


Ο δικηγόρος του, Maître Françoise Séles, αποκάλεσε τον Rimbaud θύμα του πολέμου στο Αφγανιστάν. Ένας εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε την Παρασκευή ότι «ο καταδικασθείς δολοφόνος τέθηκε υπό κράτηση». Πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για να αποκαλυφθεί πώς κατάφερε να διαφύγει από την ψυχιατρική μονάδα. 


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: