ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Στους δρόμους οι Αυστριακοί ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα για lockdown ακόμα και στους εμβολιασμένους

 


Η Αυστρία έχει θέσει εκατομμύρια πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σε lockdown από τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των μολύνσεων που καταγράφονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Μάλιστα μετά την νέα έξαρση των κρουσμάτων οι πρωθυπουργοί της Άνω Αυστρίας και του Σάλτσμπουργκ, των δύο σφοδρότερα πληττόμενων από την πανδημία κρατιδίων της Αυστρίας, ανακοίνωσαν την επιβολή γενικού lockdown - ακόμη και για τους εμβολιασμένους, ενώ κάτι παρόμοιο αναμένεται να κάνει και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ωστόσο η αστυνομία και ο Στρατός αρνούνται να ελέγξουν τα δελτία υγείας στο όνομα της «ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» και γι' αυτό διοργανώνουν μια μεγάλη διαδήλωση κατά του υποχρεωτικού περιορισμού στις 20 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

Ο Herbert Kickel, ηγέτης του Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), κάλεσε τους πολίτες στη «μεγα-διαδήλωση» στις 20 Νοεμβρίου στη Βιέννη.

Λίγο αργότερα, ο Manfred Haidinger, πρόεδρος της Ένωσης Ενόπλων Δυνάμεων της Αυστρίας (FGÖ), ακολούθησε το κάλεσμα σκοπεύοντας να «υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Το FGÖ διευκρινίζει ότι «όλοι» επιτρέπεται να διαδηλώνουν, ακόμα κι αν είναι περιορισμένοι!

Πρόκειται για ένα ηχηρό «χαστούκι» για την κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, καθίσταται ολοένα και πιο πανικόβλητη.

Ο Χέρμαν Γκρέιλινγκερ, πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατικών Συνδικάτων και του αστυνομικού συνδικάτου, δεν άφησε καμία αμφιβολία σε συνέντευξή του ότι η αστυνομία αισθάνεται ανίκανη να πραγματοποιήσει αυτούς τους ελέγχους, σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα Wochenblick.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: