ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Κορωνοϊός: Η Σιγκαπούρη σταματά να καλύπτει τις δαπάνες νοσηλείας των ανεμβολίαστων

 


Η Σιγκαπούρη συγκαταλέγεται στις χώρες με υψηλότατη εμβολιαστική κάλυψη, αφού το 85% έχουν κάνει και τις δύο δόσεις και ένα 18% και ενισχυτικές.

Η κυβέρνηση της πόλης-κράτους με την αυστηρή πολιτική έναντι των παραβιάσεων των υγειονομικών κανόνων, ωστόσο, ανακοίνωσε ότι δεν θα καλύπτει πλέον τα έξοδα νοσηλείας των «ανεμβολίαστων κατ’ επιλογήν», που αντιπροσωπεύουν και το μεγαλύτερο ποσοστό νέων κρουσμάτων και νοσηλευομένων στη Σιγκαπούρη.

«Σε αυτήν τη συγκυρία οι ανεμβολίαστοι αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα εκείνων που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ και συμβάλλουν δυσανάλογα στο φορτίο που σηκώνουν οι πόροι υγειονομικής περίθαλψης», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Έτσι, η κυβέρνηση περνά πλέον τον λογαριασμό των δαπανών νοσηλείας στους πολίτες της Σιγκαπούρης, τους μόνιμους κατοίκους και τους κατόχους μακροχρόνιας άδειας εργασίας που νοσούν με Covid-19, εκτός κι αν διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό λίγο μετά την επιστροφή τους από το εξωτερικό. Θα συνεχίσει, όμως, να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας για την Covid-19 για άτομα που δεν είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο (δηλαδή, παιδιά κάτω των 12 ετών και εκείνους που αδυνατούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας), αλλά και για εκείνα που θα έχουν εμβολιαστεί μερικώς έως τις 31 Δεκεμβρίου, δίνοντάς τους έτσι χρόνο να κάνουν τη δεύτερη δόση.

Το επιτυχημένο μοντέλο του ΕΣΥ της Σιγκαπούρης

Η Σιγκαπούρη θεωρείται ότι διαθέτει ένα από τα καλύτερα Εθνικά Συστήματα Υγείας στην υφήλιο. Έκθεση που δημοσιεύθηκε προ τετραετίας στην έγκυρη ιατρική επιθεώρηση «Lanced» κατέταξε την πόλη-κράτος πρώτη μεταξύ των 188 χωρών στις προσπάθειες για να πετύχει τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που σχετίζονται με την υγεία και τους οποίους έχει θέσει ο ΟΗΕ για το 2030.

Το μοντέλο της Σιγκαπούρης, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ιδιωτικοποιημένες ιατρικές υπηρεσίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι μπορεί να έχουν ήδη κάλυψη εάν νοσήσουν με Covid-19.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, περίπου το ένα τρίτο των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη είναι ιδιωτικές, ενώ στη Σιγκαπούρη συμβαίνει το αντίθετο, σύμφωνα με ανάλυση των «New York Times».

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: