ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Το Hollywood προετοιμάζει την κοινή γνώμη - το ίδιο συνέβη και με τον Covid 19 ;



 Όπως είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πολλά σενάρια κινηματογραφικών ταινιών στο τέλος γίνονται πραγματικότητα, έτσι και στην περίπτωση του Covid 19 και της ταινίας Contagion  ενός αμερικανικού  περιπετειώδες θρίλερ, παραγωγής 2011, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ και πρωταγωνιστούν οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λώρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου και Κέιτ Γουίνσλετ. Μια θανατηφόρα ασθένεια ξεσπά και μια ομάδα γιατρών από όλο τον κόσμο καλείται από το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών για να αντιμετωπίσει την απειλή. Η ταινία καταγράφει την εξάπλωση του ιού, τις προσπάθειες γιατρών ερευνητών να τον αναγνωρίσουν και να τον περιορίσουν, το χαμό που προκαλεί στην ανθρωπότητα και την αντίδραση αυτής μπροστά σε μια πανδημία και τελικά την ανακάλυψη του εμβολίου που θα σταματήσει την εξάπλωση.

Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 9 Σεπτεμβρίου 2011 στις ΗΠΑ και στις 20 Οκτωβρίου 2011 στην Ελλάδα. Έλαβε κυρίως καλές κριτικές και απέφερε 135,4 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η ασθένεια ξεκινά από την Κίνα και ευθύνονται οι νυχτερίδες αρχικά, η χρήση μάσκας κυριαρχεί σε όλη την ταινία ενώ ξεχωριστό ρόλο παίζει ο Π.Ο.Υ και φυσικά το διαδίκτυο και ένας δημοσιογράφος που αναζητά την αλήθεια παρουσιάζονται ως πηγή παραπληροφόρησης, το σενάριο γράφτηκε την περίοδο της πανδημίας της Γρίπης των Χοίρων, πολλές συμπτώσεις για να είναι συμπτώσεις .

Αξίζει να δείτε την ταινία και τα συμπεράσματα δικά σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: