ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Μίλτος Τεντόγλου: Διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή της χρονιάς σε όλο τον κόσμο

 



Μίλτος Τεντόγλου: Ο Μίλτος Τεντόγλου βρίσκεται μεταξύ των δέκα υποψηφίων για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή του κόσμου για το 2021, όπως ανακοίνωσε σήμερα (21/10/2021) η διεθνής ομοσπονδία στίβου.

Το όνομα του Έλληνα «χρυσού» Ολυμπιονίκη του μήκους «φιγουράρει» στη σχετική λίστα μαζί με τους μεγαλύτερους σταρ του κλασικού αθλητισμού, όπως ο Μόντο Ντουπλάντις, ο Κάρστεν Βάρχολμ, ο Ελιούντ Κιπτσόγκε και άλλοι.

Για την ανάδειξη του κορυφαίου της χρονιάς θα ψηφίσουν το διοικητικό συμβούλιο της World Athletics (50% των ψήφων), η οικογένεια του παγκόσμιου στίβου (25%), καθώς και οι φίλαθλοι μέσω των social media (25%). Η σχετική ψηφοφορία κλείνει τα μεσάνυχτα της 6ης Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η πεντάδα των φιναλίστ για το βραβείο. Ο νικητής θα γνωστοποιηθεί τον Δεκέμβριο, σε ειδική τελετή της WA.

Αναλυτικά οι δέκα υποψήφιοι:

ΤΖΟΣΟΥΑ ΤΣΕΠΤΕΓΚΕΪ (Ουγκάντα): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στα 5.000μ., ασημένιο στα 10.000μ., καλύτερη επίδοση της χρονιάς στα 2 μίλια (8:09.55).

ΡΑΪΑΝ ΚΡΑΟΥΖΕΡ (ΗΠΑ): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στη σφαιροβολία, νικητής του Diamond League. Παρέμεινε αήττητος όλη τη χρονιά, ενώ σημείωσε παγκόσμια ρεκόρ, τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο.

ΜΟΝΤΟ ΝΤΟΥΠΛΑΝΤΙΣ (Σουηδία): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο επί κοντώ, πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο, νικητής του Diamond League.

ΓΙΑΚΟΜΠ ΙΝΓΚΕΜΠΡΙΓΚΤΣΕΝ (Νορβηγία): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στα 1.500μ. Σημεώσε ρεκόρ Ευρώπης τόσο στα 1.500μ. όσο και στα 5.000μ.

ΕΛΙΟΥΝΤ ΚΙΠΤΣΟΓΚΕ (Κένυα): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Μαραθώνιο, με τη μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο που έχει σημειωθεί από το 1972. Νικητής στον Μαραθώνιο του Ένσεντε.

ΠΕΝΤΡΟ ΠΙΚΑΡΝΤΟ (Πορτογαλία): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο τριπλούν, νικητής του Diamond League.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΣΤΑΛ (Σουηδία): Χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον κόσμο με 71,40μ.

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ (Ελλάδα): Χρυσός Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στο μήκος, κάτοχος της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο με 8.60μ.

ΝΤΕΪΜΙΑΝ ΟΥΟΡΝΕΡ (Καναδάς): Χρυσός Ολυμπιονίκης στο δέκαθλο με 9.018 βαθμούς, Ολυμπιακό και εθνικό ρεκόρ, που συνιστά παράλληλα την τέταρτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

ΚΑΡΣΤΕΝ ΒΑΡΧΟΛΜ (Νορβηγία): Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια, νικητής του Diamond League. Σημείωσε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 300μ. εμπόδια.

Αύριο Παρασκευή (22/10/2021) θα γίνει γνωστή και η αντίστοιχη λίστα για την κορυφαία αθλήτρια του 2021.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: