ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Παναθηναϊκός: Τα 8 «Facts» της ήττας στην Τρίπολη!

 

Παλιά κακή άμυνα…

Δυστυχώς, τα λάθη πληρώνονται και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έμαθε με τον δύσκολο τρόπο πως δεν μπορεί να βασιστεί στο δίδυμο Σάρλια-Πούγγουρα και τον Σάντσες. Παρόλο που οι τρεις τους ήταν καλοί στο Φάληρο και στο ματς με τον Ιωνικό, χθες… έπεσαν οι μάσκες. Στο πέναλτι έχει τεράστιο μερίδιο ο Αχιλλέας Πούγγουρας, ο οποίος πηγαίνει λανθασμένα πάνω στον Μπαράλες, ο οποίος φυσικά θα πέσει για να κερδίσει την εσχάτη των ποινών. Στο δεύτερο γκολ ο Σίτο έκανε περίπατο στο μισό του Παναθηναϊκού, με τον Φακούντο Σάντσες να αδυνατεί να τον σταματήσει, αφήνοντας τον Χατζηγιοβάνη να φωνάζει στους συμπαίκτες του να κάνουν ένα φάουλ… Φυσικά, ας μην βγαίνει από την εξίσωση ο πάρα πολύ κακός Χουάνκαρ, ο οποίος θύμισε αυτόν που γνώρισαν οι οπαδοί τον περασμένο Σεπτέμβριο και ορθώς βγήκε στο ημίχρονο. Συνολικά, μια άθλια αμυντική παρουσία που υπογραμμίζει τον λανθασμένο καλοκαιρινό σχεδιασμό και «απαιτεί» την ταχύτατη επιστροφή του Σένκεφελντ και του Βέλεθ, που έμεινε στον πάγκο.

Άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση στον άξονα από τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, ο οποίος έδειξε πως έχει… τρία πνευμόνια. Δυστυχώς όμως, παρόλο που σε πολλές περιπτώσεις κουβάλησε ιδανικά την μπάλα στο επιθετικό τρίτο, ήταν εξίσου πολλές οι φορές που η κατάχρηση κόστισε στον Παναθηναϊκό. Εάν θέλει να βρει τρόπο να μπει στο μπλοκάκι του Φαν’τ Σχιπ πρέπει να μειώσει αυτό το ελάττωμα. Συνολικά όμως, μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση.

Οι αλλαγές έπιασαν (σχεδόν) τόπο.

Παρόλο που ο Γιοβάνοβιτς πήρε κάποια ρίσκα στην βασική ενδεκάδα, τα οποία δεν απέδωσαν εν τέλει, στο ημίχρονο παρουσίασε στο γήπεδο τους Κώτσιρα και Ιωαννίδη, που οποίοι άλλαξαν την ροή του αγώνα. Ναι μεν ο Αστέρας κλείστηκε στο δικό του μισό, αλλά έγινε αντιληπτό από όλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα πως αυτοί οι δύο έπρεπε να είχαν ξεκινήσει. Επιπλέον, ο «ξεχασμένος» Χατζηθεωδορίδης έδωσε κάτι έξτρα στην αριστερή πλευρά, ενώ ο Μπουζούκης έπαιξε πολύ λίγο για να κριθεί. 

Ο σταθερός Μπρινιόλι αποδείχθηκε μοιραίος τελικά. 

Πλέον, με τον Σωκράτη Διούδη να επιστρέφει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι κράτησε την φανέλα του βασικού. Για άλλο ένα ματς ο Ιταλός ήταν πολύ σταθερός κάτω από τα δοκάρια και ενέπνεε εμπιστοσύνη. Μάλιστα στο πέναλτι, έπεσε στην σωστή γωνία και ήταν πολύ κοντά να αποκρούσει. Όμως, στο δεύτερο γκολ έχει και εκείνος μερίδιο, γιατί το ελεύθερο του προσγειώθηκε στα πόδια του Σίτο. 

Θετικότατος Παλάσιος για δεύτερο συνεχόμενο Σάββατο.

Σε μια κακή εμφάνιση συνολικά, λίγοι είναι οι διακριθέντες για τον Παναθηναϊκό. Ένας από αυτούς είναι και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, ο οποίος έστρωσε στον Καρλίτος για το μοναδικό γκολ των φιλοξενούμενων. Γενικότερα, ο Αργεντινός δείχνει να προσαρμόζεται και να είναι σε θέση να προσφέρει πολλά στο «Τριφύλλι». 

Ο σκόρερ Καρλίτος δεν σταματάει.

4ο γκολ σε 2 παιχνίδια για τον Ισπανό φορ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος οδηγεί την κούρσα για το ελληνικό χρυσό παπούτσι με 8 γκολ. Στην Τρίπολη βρέθηκε σε θέση… κλειδί όταν ο Σεμπάστιαν Παλάσιος του έστρωσε την μπάλα για να τελειώσει ο ίδιος στην κενή εστία. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να φύγει από την Αρκαδία με το οτιδήποτε, όμως ο Καρλίτος σκοράρει για άλλη μια φορά.

Χαμένος για άλλο ένα ματς ο Ματέους Βιτάλ. 

Ένα ακόμα στοίχημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι και το πώς θα καταφέρει να ξανά βάλει τον Ματέους Βιτάλ σε σωστή τροχιά, δηλαδή στις εμφανίσεις που βλέπαμε στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο νεαρός Βραζιλιάνος δυσκολεύεται να βρει χώρους, αφού οι αντίπαλες ομάδες τον έχουν διαβάσει τέλεια και πλέον είναι περιορισμένος εξαιρετικά στις κινήσεις του. Για αυτό έγινε και αλλαγή στο ημίχρονο.

Ό,τι χτίζει στην Λεωφόρο, καταστρέφεται οπουδήποτε αλλού. 

13 γκολ εντός έδρας, 1 εκτός. Για άλλο ένα ματς ο Παναθηναϊκός δεν «βλέπεται» εκτός έδρας και αποτελεί μια σκιά του εαυτού του. Μέχρι να χτίσει η ομάδα χαρακτήρα, τότε τα εκτός έδρας θα συνεχίσουν να αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της. Όσο θα αποτυγχάνει να κερδίζει τους απαραίτητους βαθμούς, τόσο δεν θα μπορεί να βρίσκεται στην εξίσωση για κάτι μεγάλο…

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: