ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Σε αναστολή, χωρίς μισθό, νοσηλεύτρια με 69% αναπηρία

 



«Νοσηλεύτρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» τέθηκε σε αναστολή και έμεινε χωρίς μισθό, ενώ πάσχει από βαριά και χρόνια αναπηρία». 
Το συγκεκριμένα θέμα φέρνουν με ερώτηση τους στη Βουλή 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη. 
Σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η εργαζόμενη είχε υποβάλλει στα μέσα Αυγούστου αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, επικαλούμενη πιστοποιημένη σοβαρή-βαριά αναπηρία σε ποσοστό 69%. Μάλιστα, πριν από αυτό, είχε προηγηθεί αίτημά της- το οποίο επίσης απορρίφθηκε- για μετακίνησή της από το ιδιαίτερα απαιτητικό τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Στο σχετικό αίτημα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, η εν λόγω νοσηλεύτρια επικαλείται τους θεράποντες ιατρούς της, οι οποίοι διατυπώνουν επιφυλάξεις για την πραγματοποίηση του εμβολίου στη συγκεκριμένη ασθενή, υπό το φόβο των παρενεργειών που δύναται να προκληθούν. Η ίδια δε είχε καταστήσει σαφές ότι ούτε  «αρνήτρια» του εμβολιασμού είναι, ούτε ασπάζεται τις αντιεμβολιαστικές θεωρίες.

Παρά τα παραπάνω, η 3η Υ.ΠΕ. απέρριψε το αίτημά της για εξαίρεση από τον εμβολιασμό, καθώς δεν εμπίπτει στους λόγους εξαίρεσης του άρθρου 2 στη σχετική υπουργική απόφαση που εκδόθηκε παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Ωστόσο, όπως έχει καταδείξει δημόσια παρέμβαση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στη Βουλή, τα χρονικά περιθώρια που έδινε η υπουργική απόφαση, αλλά και οι γραφειοκρατικές απαιτήσεις, εξανάγκασαν πολλούς υγειονομικούς να υποβάλουν αίτημα χωρίς τα αναγκαία ιατρικά πιστοποιητικά.

Η εργαζόμενη επανήλθε με αίτηση θεραπείας προς το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», αλλά και πάλι η διοίκησή του δεν εξέτασε την αίτηση ως προς την ουσία της, αλλά την απέρριψε με την τυπική επίκληση της απορριπτικής απόφασης της 3ης Υ.ΠΕ. Έχοντας αντιμετωπίσει μια ουσιαστικά τιμωρητική απόρριψη, η νοσηλεύτρια Δ.Β. παραμένει σε αναστολή εργασίας. Τα προβλήματα της υγείας καθιστούν ακόμη πιο  δύσκολο τον βιοπορισμό της γυναίκας, η οποία στερείται του μισθού της εδώ και δύο μήνες.

Το θέμα φέρνουν στη Βουλή με σχετική ερώτησή τους, προς τον υπουργό Υγείας, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία της Δώρας Αυγέρη, βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης  και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα, προκειμένου να επανεξεταστούν στην ουσία αιτήματα εξαίρεσης από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, δίνοντας πραγματικά τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να πιστοποιήσουν ότι νοσούν ή ότι είναι άτομα με βαριά αναπηρία. Ζητούν, τέλος, από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει πώς θα εξασφαλισθεί ο βιοπορισμός της νοσηλεύτριας, η υγεία και η ζωή της οποίας κινδυνεύει άμεσα εξαιτίας της στέρησης του μισθού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: