ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Τέλος η επιτροπή των Ειδικών, ποιος θα την αντικαταστήσει, αλλαγές και στην ενημέρωση

 


Κλείνει, οπως όλα δείχνουν, τον κύκλο της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, καθώς πλέον για σημαντικά θέματα που θα αφορούν την πανδημία θα συσκέπτεται και θα κάνει συστάσεις σε κυβέρνηση και υπουργούς μια μικρότερη ομάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε εκτακτως σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε η πολυπληθης επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να αντικατασταθεί με μια σαφώς μικρότερη, που θα αποτελείται από 7 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων.

Σε ο,τι αφορά το σκεπτικό πίσω από την προωθούμενη αλλαγή, σημειώνεται πως η Επιτροπή το τελευταίο διάστημα δεν προχωρούσε σε εισηγήσεις στην κυβέρνηση, αλλά ανέλυε τα επιδημιολογικά δεδομένα, με χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, για την οποία η απόφαση για μίνι lockdown υπήρξε καθαρά πολιτική.

Η εξέλιξη αυτή, η οποία σηματοδοτεί και την είσοδο της διαχειρισης της πανδημιας σε μια άλλη φάση, δεν αποκλείεται να σημάνει και αλλαγές στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, η οποία φαίνεται πως θα πραγματοποιείται σε πιο αραιά διαστήματα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: