ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Το "Τουρκικό Πεντάγωνο" είναι το νέο μεγαλεπήβολο σχέδιο του Ερντογάν


Η Τουρκία έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός γιγάντιου στρατιωτικού συγκροτήματος για το αμυντικό της προσωπικό που θα ονομάζεται "τουρκικό Πεντάγωνο" και όπως αντιλαμβάνονται όλοι θα είναι μία τουρκική αντιγραφή του αμερικανικού συγκροτήματος.

Στην τελετή θεμελίωσης της Δευτέρας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι το νέο συγκρότημα -που σε πρώτη φάση έχει ονομαστεί Crescent Star- θα "εμπνεύσει φόβο" στους εχθρούς της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν είπε ότι το συγκρότημα θα εκτείνεται σε περίπου 12,6 εκατ. τετραγωνικά μέτρα -εσωτερικοί χώροι άνω των 800.000 τ.μ.- και θα φιλοξενεί έως και 15.000 άτομα προσωπικό, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης όπως η Sabah.

Αντίθετα, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει λίγο πάνω από 600.000 τ.μ. χώρων γραφείων και ολόκληρη η επιφάνεια του Καπιτωλίου των ΗΠΑ θα μπορούσε να χωρέσει μέσα σε μία από τις πέντε γωνίες του Πενταγώνου, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η μακέτα που παρουσιάστηκε για το συγκρότημα Crescent Star της Τουρκίας δείχνει μια παρόμοια δομή όπως το Πεντάγωνο, αλλά είναι επίσης διαμορφωμένο σύμφωνα με τη σημαία της Τουρκίας. Ένα γιγαντιαίο κτήριο σε σχήμα αστεριού αναμένεται να χρησιμεύσει ως χώρος έκθεσης και είσοδος στο συγκρότημα, ενώ ένα άλλο τεράστιο κτίριο σε σχήμα ημισελήνου περιβάλλει έναν εξωτερικό χώρο για τελετές, σύμφωνα με τη Sabah.

Το συγκρότημα έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τον Μάιο του 2023 για χρήση από μέλη του προσωπικού του τουρκικού στρατού και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της χώρας.

"Θα δημιουργήσουμε εδώ μια δομή που θα προκαλεί φόβο στους εχθρούς μας με την κατάστασή της και θα δίνει εμπιστοσύνη στους φίλους μας", δήλωσε ο Ερντογάν στην εναρκτήρια τελετή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα της επετείου της μάχης του Αλή Βεράν της Μικράς Ασίας, όταν οι Τουρκικές δυνάμεις κέρδισαν την τελευταία μάχη του ελληνο-τουρκικού πολέμου, με τα επακόλουθα να οδηγούν στην πυρπόληση της Σμύρνης και τον ολοκληρωτικό ξεριζωμό του ελληνισμού από την εγγύς ανατολή. Για την Τουρκία η ημέρα αποκαλείται "Ημέρα Νίκης". 

Το Crescent Star είναι το τελευταίο στην αποστολή του Ερντογάν να αυξήσει τη στρατιωτική δύναμη της Τουρκίας , σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη δημοτικότητά του πριν από τις εκλογές του 2023, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο πληθωρισμό, ενώ οι τρομακτικές εικόνες από τις πλημμύρες στον Πόντο και τις πυρκαγιές στην Αττάλεια είναι ακόμα νωπές.

Πηγή 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: