ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Πέθανε στα 88 του ο Ζαν Πολ Μπελμοντό

 Έχοντας υποστεί εγκεφαλικό το 2001, ο Μπελμοντό είχε απομακρυνθεί εντελώς από τα κινηματογραφικά πλατό


Πέθανε σήμερα στα 88 του χρόνια ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό.

«Ήταν πολύ κουρασμένος εδώ και κάποιο καιρό. Πέθανε ήσυχα», διευκρίνισε ο δικηγόρος του Μισέλ Γκοντέστ.

Ο πιο ωραίος άσχημος του Γαλλικού σινεμά, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός όχι μόνο στη χώρα του αλλά διεθνώς. Έχοντας υποστεί εγκεφαλικό το 2001, ο Μπελμοντό είχε απομακρυνθεί εντελώς από τα κινηματογραφικά πλατό και πήγαινε μόνο σε αθλητικά γεγονότα που αγαπούσε τόσο πολύ να παρακολουθεί.

Πάντα συνοδευόμενος από τον πιστό φίλο του Charles Gérard, συνέχιζε να χαμογελά πλατιά, κάτι που συνέβαλε στην επιτυχία του. Η αύρα του δεν έπαψε ποτέ να λάμπει, ιδίως χάρη στις πολλαπλές προβολές των κλασικών ταινιών του στην τηλεόραση και στους ηθοποιούς της νέας γενιάς που τον λατρεύουν και εμπνέονται από τις ερμηνείες του.


Ποιος ήταν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό

Γεννημένος στις 9 Απριλίου 1933 στο Νεϊγί-συρ-Σεν, βορειοδυτικά του Παρισιού σε καλλιτεχνική οικογένεια με πατέρα γλύπτη και μητέρα ζωγράφο, ο μικρός Μπελμοντό δεν είχε φανερώσει καμία καλλιτεχνική κλίση στα εφηβικά του χρόνια, ενώ έδειξε από την αρχή κλίση στα αθλητικά.

Αποφάσισε έτσι να γίνει πυγμάχος και στη σύντομη καριέρα του στα ρινγκ ήταν μάλιστα αήττητος. Το ντεμπούτο του το έκανε το 1949 ρίχνοντας νοκάουτ τον αντίπαλό του από τον πρώτο γύρο, αν και την επόμενη κιόλας χρονιά, συνειδητοποιώντας τις θυσίες που έπρεπε να κάνει για να γίνει επαγγελματίας, τα παράτησε.



Τότε στράφηκε στην υποκριτική και έγινε δεκτός στην Εθνική Σχολή Δραματικής Τέχνης του Παρισιού και αποφοιτώντας το 1956 βρήκε αμέσως δουλειά στο σινεμά.

Υπηρέτησε επίσης και το θέατρο στο οποίο έπαιξε για πρώτη φορά το 1950, σε ηλικία 17 ετών. Επαιξε επίσης τόσο σε τηλεοπτικέ σειρές όσο και σε ντοκιμαντέρ.

Οι κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες συμμετείχε αγγίζουν τις 80.

Πηγή 


Δεν υπάρχουν σχόλια: