ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Μιλάνε για δημοκρατία και αξιοκρατία ας δούμε ποιοι είναι και πως επιλέγονται...

 


Μιλάνε για δημοκρατία και αξιοκρατία  ας δούμε ποιοι:

Νίκος Χαρδαλιάς

Στις 19 Ιουλίου του 2019, διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 15 Μαρτίου 2020 ορίστηκε υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Ο Χαρδαλιάς έχει καταδικαστεί δυο φορές από ελληνικά δικαστήρια (ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και 3.000 ευρώ πρόστιμο το 2015 και έξι μήνες με αναστολή το 2016) για ρύπανση στην περιοχή Εργάνη (δασική περιοχή στον Υμηττό) κατά την περίοδο που ήταν δήμαρχος του Βύρωνα. Η ρύπανση αφορά την εναπόθεση απορριμμάτων στην περιοχή κατά την διάρκεια έργων κατασκευής δρόμων του δήμου. 

Δεν τον ψήφισε κανείς, διορισμένος !!!

Άκης Σκέρτσος

Διετέλεσε διευθυντής του γραφείου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (Ιούνιος 2012 - 2014), διευθυντής του γραφείου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Παναγιώτη Πικραμμένου, καθώς και γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων την περίοδο 2014-2019. Διετέλεσε, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ, Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ-Junior Achievement) και Ταμίας του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΒΙΑΝ).

Ανήκει στον στενό κύκλο συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στις 9 Ιουλίου 2019, διορίστηκε Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου.

Δεν τον ψήφισε κανείς, διορισμένος !!!

Παναγιώτης Αρκουμανέας

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είναι ένα πρόσωπο γνωστό στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και προσωπικός και πολιτικός φίλος του Βασίλη Κικίλια, τον οποίο επέλεξε για την προεδρία του ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ.Ο κ. Αρκουμανέας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο Υγείας ενώ έχει διατελέσει επίσης και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθνηναίων.ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δούλευε στη C&C, την εταιρεία που είχε το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα, γνωστό για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, όπου δούλευε η σύζυγος Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, και η οποία οργάνωνε τα συνέδρια του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δεν τον ψήφισε κανείς, διορισμένος !!!

Σωτήρης Τσιόδρας

Το 2009 ο δρ. Τσιόρδας ήταν στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων, που ενεπλάκησαν σε ένα ζήτημα που από κάποιους θεωρήθηκε σκάνδαλο διαφθοράς, σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.Η ομάδα αυτή είχε προτείνει στον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο, την αγορά υπερβολικών αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας ποσοτήτων εμβολίων και φαρμάκων, για την γρίπη Η1Ν1. Συγκεκριμένα έγινε παραγγελία αρχικά για 8 και αργότερα γις 16 εκατoμμύρια δόσεις του εμβολίου για τον ιό (θεωρητικά για να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός με την απαιτούμενη διπλή δόση) καθώς και ενός μικρότερου αριθμού δόσεων Tamiflu (αντιϊικού φαρμάκου με αμφιλεγόμενη αποτελεσματικότητα). Το κόστος των φαρμάκων έφτανε τα 12 εκατομμύρια ευρώ (από τις εταιρίες Roche και Glaxo Smithkline).Η αγορά αυτή αποδείχθηκε προβληματική τόσο στον σχεδιασμό (ανεπαρκή στοιχεία επικινδυνότητας της νόσου) όσο και στην πραγματοποίησή της (μικρή ανταπόκριση στον πληθυσμό) και ακυρώθηκε (κατά μέρος και ύστερα από δικαστικούς αγώνες) από την μετέπειτα υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Με την ακύρωση της παραγγελίας, το ελληνικό δημόσιο κατάφερε να εξοικονομήσει 80 εκατ. Ευρώ, από αυτά που θα έχανε. Σε πόρισμα που βγήκε αργότερα, οι εισαγγελείς που ερεύνησαν την υπόθεση έκριναν ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικών διώξεων και την κατηγορία ότι υπήρξε ζημία του δημοσίου από την προμήθεια των εμβολίων.

Την 4η Μαΐου 2020 σε δημόσια ενημέρωση για την πανδημία του COVID-19 στην Ελλάδα ο Τσιόδρας δήλωσε ότι οι Ελληνικές υγειονομικές αρχές έχουν επιλέξει να καταγράφουν ότι χάνουν τη ζωή τους από Covid-19 (πνευμονία που προκαλείται σε κάποιους ασθενείς φορείς του ιού SARS-CoV-2), όλοι όσοι πεθαίνουν και είναι φορείς του SARS-CoV-2 ακόμη και αν πεθαίνουν από αιτιολογία άλλης νόσου, όπως για παράδειγμα το εγκεφαλικό. Οι δηλώσεις προκάλεσαν σύγχυση αρχικά, αλλά ο Τσιόδρας εξήγησε ότι δεν υπάρχει ακόμη μία παγκόσμια «γραμμή» για την καταγραφή θανάτων, καθώς είναι κάτι που είναι μεταβλητό και καινούργιο για τους επιστήμονες. Παραδέχτηκε στην συνέχεια ότι οι Ελληνικές υγειονομικές αρχές έχουν επιλέξει να ρισκάρουν γράφοντας ίσως κάποιους παραπάνω θανάτους, γιατί με την επιδημία δεν αναγνωρίζονται εύκολα όλα τα κρούσματα και η καταγραφή των θανάτων από ή με κορονοϊό είναι αρκετά σύνθετο θέμα για τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο Τσίοδρας υπερασπίστηκε τον συγκεκριμένο τρόπο καταγραφής αν και έκανε αναφορά πως Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία δεν τον ακολουθούν.        Δεν τον ψήφισε κανείς, διορισμένος !!!

Βασίλης Κοντοζαμάνης

Σπούδασε Μαθηματικός στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διοίκηση υπηρεσιών υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ.Κατέχει επίσης MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το ALBA - The American College of Greece  Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΕΟΦ από το 2004 εώς το 2008 και από το 2008 εώς το 2009 πρόεδρός του, διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής από το 2012 μέχρι το 2014 και από το 2014 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Υγείας. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στις 9 Ιουλίου 2019 ορίστηκε υφυπουργός Υγείας και στις 4 Ιανουαρίου 2021 αναπληρωτής υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν τον ψήφισε κανείς, διορισμένος !!!

Γιάννης Στουρνάρας

Ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), ενώ ανήκε στις επιτροπές διαβουλεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανουλόγω προβλημάτων υγείας, επελέγη στις 26 Ιουνίου 2012 ως νέος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Στις 11 Ιουνίου 2014, ανακοινώθηκε πως το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, εν όψει της αποχώρησης του διοικητή Γιώργου Προβόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει προς το Υπουργικό Συμβούλιο, τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή. Στις 20 Ιουνίου ορκίστηκε στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Δεν τον ψήφισε κανείς, διορισμένος !!!

Κωστής Χατζηδάκης

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του δρα­στηριοποιήθηκε στη φοιτητική οργάνωση ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, της οποίας διετέλεσε γραμματέας από το 1987 μέχρι το 1989 (διαδεχόμενος τον Γιώργο Βουλγαράκη) και μέλος του κεντρικού συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης της Ελλάδας (ΕΦΕΕ).

Τη διετία 1989-90 ήταν στέλεχος της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και της Γραμματείας Εκλογών του κόμματος, εν όψει των αναμετρήσεων του 1989 και του Απριλίου 1990.

Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας, ο Κωστής Χατζηδάκης επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Οκτώβριο του 1992 εξελέγη πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1994

Στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου του 1994 ο Χατζηδάκης εξελέγη ευρωβουλευτής,[7] τέταρτος νεότερος ευρωβουλευτής σε ολόκληρη την Ευρωβουλή. Τον Ιανουάριο του 1997 εκλέγεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής.

Επανεκλέγεται ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 1999 και αμέσως μετά αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Μεταφορών και Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωβουλής.

Επανεκλέγεται τρίτη φορά ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2004, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται εκ νέου κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για θέματα περιφερειακής πολιτικής. Το 2006 αναδεικνύεται από το "Parliament Magazine" (en:Parliament Magazine) «Ευρωβουλευτής της χρονιάς στο τομέα της Περιφερειακής πολιτικής».

Στις εκλογές του 2007 εκλέγεται βουλευτής Β΄ Αθηνών και στην συνέχεια ορίζεται Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή

Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 επανεκλέγεται βουλευτής Β' Αθηνών και ορίζεται από τον Αντώνη Σαμαρά Τομεάρχης Ανάπτυξης.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 εκλέγεται και πάλι βουλευτής Β' Αθηνών.

Στην κυβέρνηση Σαμαρά, τον Ιούνιο του 2012, αναλαμβάνει Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και παραμένει σε αυτή τη θέση μέχρι τον Ιούνιο του 2013. Από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 ήταν Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου 2015 εκλέγεται ξανά βουλευτής στην Β' Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2016 ο Κωστής Χατζηδάκης ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη Αντιπρόεδρος της ΝΔ με αρμοδιότητα την σύνταξη του νέου κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 με το υπ΄αριθμ. ΦΕΚ 700, τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. διορίστηκε η αδελφή της συζύγου του Κωστή Χατζηδάκη δικηγόρος Μαρίνα Καλαϊτζή ως μετακλητή σύμβουλος στο γραφείο της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη. Ο διορισμός ήρθε μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για απαγόρευση διορισμού πρώτου και δευτέρου βαθμού συγγενών των υπουργών.

Υπουργός εργασίας που δεν εργάστηκε ποτέ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: