ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Το πεπόνι και γλυκό του κουταλιού!

 


Το ζωηρόχρωμο πεπόνι,το κατεξοχήν καλοκαιρινό, θαυματουργό για την υγεία φρούτο,τρώγεται απολαυστικά και σαν γλυκό του κουταλιού!

Η αλήθεια είναι ότι είμαι λάτρης του γλυκού καρπουζιού αλλά η αγαπημένη μου φίλη Βαρβάρα μου έστειλε τη δική της δοκιμασμένη ,επιτυχημένη συνταγή...

Εγώ την δοκίμασα..δοκιμάστε την και σεις!

Μαζί με ένα σκέτο Ελληνικό καφεδάκι είναι πραγματικά ό,τι πρέπει...


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πεπόνι (φλούδα καθαρισμένη)

750 gr ζάχαρη

5 φλυτζάνια τσαγιού νερό

2 βανίλιες 

2½ λεμόνια(το χυμό)


Κόβουμε σε ψηλές φλούδες το πεπόνι και το βάζουμε σε ασβεστόνερο για 3-4 ώρες.

Το πλένουμε πολύ και το βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσει για 15 λεπτά

Μετά το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε κρύο νερό.

Αφού κρυώσει,το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και το νερό να βράσει και να μαλακώσει.

Ξαφρίζουμε συνέχεια τον αφρό με μια τρυπητή κουτάλα και στη συνέχεια το βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 με 30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Την επόμενη μέρα το ξαναβράζουμε για 20 λεπτά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις 2 βανίλιες.


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΓΟΥΡΙΔΑ


Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια: