ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ

Translate

Το παγωτό των παιδικών μας χρόνων

 Θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, εκείνο τον λατρεμένο μουσικό ήχο σαν λατέρνα, να βγαίνει απο το βανάκι του παγωτατζή που πέρναγε κάθε απόγευμα και συγκεκριμένη ώρα πάντα απο τη γειτονιά μου!

Θυμάμαι με πόση λαχτάρα το περιμέναμε όλα τα παιδιά...εγώ προτιμούσα τις σορμπέ γεύσεις (λεμόνι,φράουλα,πορτοκάλι)και τρελαινόμουνα μ'εκείνο το σιροπάκι σοκολάτας στην κορυφή!

Και επειδή δεν έπαψα ποτέ να αγαπάω τις σορμπέ γεύσεις ,έμαθα να φτιάχνω μόνη μου το αγαπημένο μου παγωτό,για να μην λείπει ποτέ απο το ψυγείο μου το καλοκαίρι!


Συνταγή για δροσιστικό σορμπέ λεμόνι 

Υλικά

250 γρ ζάχαρη

1 φλούδα από λεμόνι

 Χυμό 3 λεμονιών

2-3 φύλλα μέντας

2 κουταλιές βότκα

Εκτέλεση

Βάζουμε 250ml νερό σε κατσαρολάκι, μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα φύλλα μέντας. Αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Απορρίπτουμε τη φλούδα λεμονιού και τη μέντα

Μετράμε 100ml από τον χυμό λεμονιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα. Βάζουμε σε σκεύος που κλείνει και στην κατάψυξη για μιάμιση ώρα περίπου.

Αφαιρούμε από την κατάψυξη και χτυπάμε με σύρμα ή ακόμη και στο μίξερ να αφρατέψει και να σπάσουν οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται. Επιστρέφουμε το σορμπέ στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά μία ώρα περίπου, για τρεις ακόμη φορές και στη συνέχεια αφήνουμε να παγώσει καλά το σορμπε

Υλικά

250 γρ ζάχαρη

1 φλούδα από λεμόνι

Το χυμό 3 λεμονιών

2-3 φύλλα μέντας

2 κουταλιές βότκα

Εκτέλεση

Βάζουμε 250ml νερό σε κατσαρολάκι, μαζί με τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού και τα φύλλα μέντας. Αφήνουμε να πάρει βράση και να λιώσει η ζάχαρη για περίπου τρία λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Απορρίπτουμε τη φλούδα λεμονιού και τη μέντα

Μετράμε 100ml από τον χυμό λεμονιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης μαζί με τη βότκα. Βάζουμε σε σκεύος που κλείνει και στην κατάψυξη για μιάμιση ώρα περίπου.

Αφαιρούμε από την κατάψυξη και χτυπάμε με σύρμα ή ακόμη και στο μίξερ να αφρατέψει και να σπάσουν οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται. Επιστρέφουμε το σορμπέ στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ανά μία ώρα περίπου, για τρεις ακόμη φορές και στη συνέχεια αφήνουμε να παγώσει καλά το σορμπέ.

Σερβίρουμε αν θέλουμε με ξύσμα λεμονιού και φυλλαράκια μέντα



Πηγή





Δεν υπάρχουν σχόλια: